Els comtats de Meath i Louth disputen la nova Batalla del Boyne

Els comtats de Meath i Louth disputen la nova Batalla del Boyne El Boyne Bridge salvant el riu homònim / Foto: acei.ie

El canvi de nom del pont de 352 metres de longitud que creua el riu Boyne al límit entre els comtats de Meath i Louth podria no ser tan senzill com s’havia previst inicialment i primer s’hauran de resoldre certes diferències intercomtals. En principi tothom estava d’acord que s’havia de rebatejar la infraestructura per a honorar l’expresidenta Mary McAleese reconeixent el seu paper en el procés de pau a Irlanda del Nord però primer s’hauria d’aprovar per les dues bandes.

Al comtat de Meath, a la riba sud, ja s’hi ha donat el vistiplau però han ignorat totalment els seus veïns del nord a l’hora d’organitzar la cerimònia de canvi de nom, només els han convidat. Aquest fet no ha agradat gens als de Louth i sobretot a Paul Bell, l’alcalde laborista de Drogheda, que ja ha dit que boicotejarà qualsevol acte relacionat amb aquest tema.

Segons Bell, bona part del pont està situada a la banda de Louth i creu que se’ls hauria d’haver consultat perquè és molt possible que el canvi perjudiqui la seva ciutat atès que està molt associada al nom de Boyne. L'alcalde ha acabat denunciant que gent que no és de la zona s’ha apropiat de l'icònic pont.

Font: Irish Times

Batalla del Boyne (Wikipedia)

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt