Crida als parlamentaris amb títol de mestre a fer classe

Crida als parlamentaris amb títol de mestre a fer classe Placa a l'exterior del Departament d'Ensenyament / Foto: Liffey

La variant Òmicron continua campant alegrement i ja fa temps que se superen els vint mil contagis diaris, que sumat al fet que els contactes estrets també han de restringir els moviments ha suposat que molta gent no pugui anar a treballar. I ahir, a la tornada a l’escola després de les vacances de Nadal es va veure clarament que el virus no respecta ni escolars ni mestres perquè l’absentisme va ser molt notori, obligant alguns centres d’ensenyament a fer mans i mànigues per a tenir un professor per classe.

A més, els substituts també són escassos, per la qual cosa hi ha qui ha fet volar una mica la imaginació i tenint en compte que l’activitat parlamentària no es reprendrà fins a final de mes, s’ha creat una petició al portal change.org demanant que els diputats i els senadors que tinguin el títol de mestre facin un pas endavant i tornin a classe. Curiosament, el Taoiseach Micheál Martin és mestre, tot i que va deixar l’ofici ben aviat -el 1985 a 25 anys- un cop va obtenir l’acta de regidor municipal a Cork i va decidir de dedicar-se plenament a la política.

La petició, creada per Maura O’Toole i que dijous al vespre ja superava les cinc mil signatures, explica que aquests dies hi ha una greu manca de mestres i de substituts arran dels contagis i dels contactes estrets i demana als parlamentaris que ajudin les escoles mentre ses senyories estiguin de vacances; també aprofita per criticar el govern per no haver previst el problema ni haver preparat la infraestructura necessària per a fer classe via internet.

Amb tot, ja hi ha hagut diputats que han fet classe en el passat, com Cathal Crowe, del Fianna Fáil, que ha assegurat d’haver-se posat a disposició de les escoles locals del seu lloc de residència d’ençà del setembre passat; a més, Crowe ho ha fet de franc, assegurant que no vol apropiar-se del salari d’algú altre i que només fa substitucions en cas que les escoles no puguin trobar ningú. El diputat per Clare també ha explicat que en una ocasió va evitar el tancament temporal d’una escola que havia quedat en quadre.

Un que no és mestre, però que també ha ajudat en algun moment de la pandèmia exercint el seu ofici és Leo Varadkar, ex-Taoiseach i actual Tánaiste, que és metge i que l’abril del 2020 va treballar un torn a la setmana responent al telèfon d’informació sobre Covid i assessorant la gent en funció dels símptomes. Varadkar havia exercit de metge durant uns anys, tanmateix ho va deixar l’any 2013, malgrat que entre el 2014 i el 2016 va ser ministre de Sanitat.

Font: Newstalk

Torna a dalt