La Guinness continua regnant als bars del Parlament

La Guinness continua regnant als bars del Parlament Una de les portes de la fàbrica Guinness / Foto: Liffey

A la Leinster House de Kildare Street (Dublin 2), que és on hi ha el Parlament de la República d’Irlanda, hi ha dos bars, un obert per a visitants i un altre d’ús exclusiu per a diputats i senadors. De tota manera, amb les restriccions per la Covid, el Centre de Convencions de Dublin, que permet d’encabir tots els diputats respectant la distància de seguretat, és on han tingut lloc les sessions del Dáil durant bona part de l’any, fins al setembre.

D’ençà de llavors, l’activitat ha tornat a la Leinster House, tant a l’hemicicle, amb l’habitual intercanvi de retrets entre uns i altres, com als bars. En aquest segon cas, com ja passava abans de la pandèmia, sembla que la cervesa ha brollat sense aturador, com així ho demostren les xifres obtingudes mitjançant la Llei de Transparència Informativa per al període comprès entre el primer de setembre i el cinc de novembre.

En aquest sentit, la despesa feta pels parlamentaris en begudes alcohòliques va ser de 9.183 euros i la Guinness va continuar regnant sense oposició, amb 609 pintes i 2.923 euros de recaptació, seguida del vi, amb 213 ampolles i 1.387 euros, de la Heineken, amb 187 pintes i 8 ampolles i una mica més de mil euros, i la Hop House, amb 110 pintes i 674 euros.

D’altra banda, també es van consumir 38 ampolles de Heineken sense alcohol; de fet, ja fa temps que els diputats més conscienciats amb el problema de l’alcoholisme demanen la prohibició de la venda de cervesa, vi o begudes espirituoses adduint que allò és un centre de treball com qualsevol altre i que, aplicant la legislació, no se n’hauria de permetre la venda.

Els bars del Parlament han estat notícia durant molts anys, no només per la quantitat de cervesa que s’hi consumeix sinó també pel deute acumulat per alguns a qui els agrada sadollar la seva set, però que després se’ls ha d’anar al darrere perquè paguin. De tota manera, els responsables del bar van eliminar el sistema que permetia pagar a crèdit -ho apuntaven a compte- i així ara no han de perseguir ningú.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt