Un exjugador de rugbi, primer enviat del Nord als EUA

Un exjugador de rugbi, primer enviat del Nord als EUA El Parlament nord-irlandès, a Stormont / Foto: Tony Hisgett (Wikipedia)

Amb el Brexit i sobretot el controvertit Protocol d’Irlanda del Nord, que ha generat molta tensió al bàndol unionista i que fins i tot ha costat el càrrec a la ministra principal, Arlene Foster, després d’una conxorxa interna orquestrada per companys de partit que la consideraven molt tova amb la disputa amb la Unió Europea, la situació al Nord podria complicar-se posant en perill l’avenç fet d’ençà de la signatura dels Acords de Divendres de Pasqua l’any 1998, que van acabar amb els anys de plom del conflicte.

Així doncs, no és gens estrany que alguns dels actors amb un paper important en el manteniment de la pau a la zona hagin mogut fitxa. En aquest sentit, el govern britànic ha nomenat Trevor Ringland com a primer enviat especial als Estats Units per a Irlanda del Nord; aquest càrrec, de nova creació i localitzat a Washington, té la missió de treballar amb companyies nord-americanes i inversors per a generar vincles amb el Nord i donar suport al seu desenvolupament econòmic a llarg termini, un fet que, de retruc, hauria de reduir la tensió social que s’hi viu actualment gràcies a la creació de riquesa i de llocs de treball. 

Ringland és advocat i a principi dels vuitanta va jugar trenta-un partits amb la selecció irlandesa de rugbi, que a diferència de la futbol, representa tota l’illa; també va jugar amb l’Ulster, l’equip de la província, i amb el Ballymena. Probablement, aquesta experiència esportiva li serà molt valuosa a l’hora d’entomar els habituals placatges de la política nord-irlandesa, als antípodes de la germanor i companyonia que es viu al Quinze del Trèvol.

De fet, el seu nomenament per part del govern de Londres, anunciat pel secretari britànic per a Irlanda del Nord, Brandon Lewis, ja ha aixecat molta polseguera al bàndol republicà que, de la mà de Michelle O’Neill, líder del Sinn Féin al Nord i viceprimera ministra, ha criticat que no s’hagi consultat l’executiu d’Stormont, titllant la unilateralitat de Lewis de ser una mostra d’arrogància i de manca de respecte marca de la casa Tory. Per contra, el bàndol unionista ha mostrat la seva satisfacció pel nomenament de Ringland, descrivint-lo com una magnífica oportunitat per a Irlanda del Nord.

Font: RTÉ

Foto original

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt