El Sinn Féin diu que acceptarà l'ajut de l’exèrcit britànic

El Sinn Féin diu que acceptarà l'ajut de l’exèrcit britànic El Parlament nord-irlandès, a Stormont / Foto: Wikipedia

Ja fa setmanes que, tot i el bon ritme de vaccinació -iniciat a principi de desembre- i els diversos confinaments o circuit-breakers, la situació pandèmica al Nord continua fora de control, amb bona part dels hospitals col·lapsats i treballant per sobre de la seva capacitat; a més, en algun cas, com s’ha vist en fotos que han circulat per les xarxes socials, fins i tot s’ha hagut d’atendre pacients en ambulàncies estacionades als aparcaments dels centres sanitaris.

Així doncs, sembla que en aquest moment, amb els recursos disponibles no n’hi ha prou i a curt termini, la situació es preveu molt delicada, fins al punt que la líder del Sinn Féin al Nord, Michelle O’Neill, ha assegurat que la seva prioritat és de salvar vides i que donarà suport a la demanda que el personal mèdic ha fet a Robin Swann, responsable de la cartera de Salut al govern d’Stormont: sol·licitar reforços a... l’exèrcit britànic.

En aquest sentit, el Ministeri de Defensa britànic podria enviar al voltant de cent tècnics mèdics de combat, que tenen formació i experiència en primers auxilis i que ajudaran el personal mèdic del Servei de Salut nord-irlandès, que té nombroses baixes arran de la Covid-19, més concretament 629 pel virus i 826 en aïllament per ser contacte proper a un contagiat.

D’altra banda, preveient una possible allau de crítiques o de bromes per tractar-se d’un tema tan delicat com aquest, O’Neill ha alertat que qualsevol temptativa de dur l’amenaça del coronavirus cap a la permanent disputa política entre verd i taronja (orange) és divisiva i una distracció totalment innecessària.

Font: RTÉ   

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt