Varadkar no convenç del tot però supera el "Leak Gate"

Varadkar no convenç del tot però supera el "Leak Gate" El Tanáiste Leo Varadkar / Foto: Merrion Street via flickr

Amb els precedents de l’estiu passat, en què una festa de la Golf Society del Parlament en ple període de restriccions per la pandèmia va tombar el ministre d’Agricultura, el vicepresident del Senat i el comissari europeu de Comerç, el leakgate, un afer que té el Tanáiste Leo Varadkar com a protagonista, semblava que podria haver acabat de la mateixa manera.

L’origen de la controvèrsia és l’enviament -o filtració (leak)- per part de Varadkar de l’acord al qual havia arribat el govern amb l’Associació Mèdica Irlandesa (IMO) a l’Associació Nacional de Metges de Capçalera (NAGP), una altra organització de metges i rival de l’IMO. A més, el fet que hagi aparegut una foto molt informal de Varadkar al costat de Maitiú Ó Tuathail, el llavors president de l’NAGP, ha complicat encara més tot l’assumpte.

Tanmateix, malgrat que ahir va rebre de valent en una tensa sessió parlamentària sobre aquesta polèmica, Varadkar se’n va sortir prou bé, demanant disculpes per l’error i per les molèsties ocasionades, reconeixent que ho hauria pogut fer d’una manera més formal però, d’altra banda, assegurant que la seva maldestra acció no li havia suposat cap benefici i que no s’hauria de qüestionar la seva integritat.

Òbviament, el fet que Varadkar sigui un dels pesos pesants de la política irlandesa li ha permès de superar el temporal amb certa facilitat i a diferència dels damnificats de la Golfgate, que van ser empesos a dimitir pels seus propis companys, en aquesta ocasió les crítiques només han arribat dels partits de l’oposició i el govern s’ha mantingut unit.

Per la seva banda, el Taoiseach Micheál Martin, que depèn del suport de Varadkar -amb qui es reparirà el càrrec durant la present legislatura-, ha assegurat que el Tanáiste no es dedica a filtrar documents, com han afirmat des de l’oposició, i que el document en qüestió ja era al domini públic, tot i assegurar que el procediment no va ser el més adequat.

Foto original

Torna a dalt