El Centre de Convencions no convenç com a Parlament

El Centre de Convencions no convenç com a Parlament Entrada al Centre de Convencions, al North Wall Quay (Dublin 1) / Liffey

Una de les mesures més conegudes implementades a fi d’evitar la propagació de la Covid-19 és la de mantenir una distància de seguretat de dos metres entre persones, sobretot si és en un lloc tancat i durant un període llarg de temps. I tot i que en moltes altres coses els diputats sembla que tinguin certs privilegis, en aquest cas no se salva ningú, fet que va obligar a adequar el Centre de Convencions de Dublin com a Dáil.

De tota manera, sembla que aquest modern edifici, construït ara fa una dècada al North Wall Quay (Dublin 1) i que és un dels més espaiosos de la ciutat, no convenç ningú, per la qual cosa ja hi ha hagut diverses veus que demanen un canvi d’ubicació, fins i tot un retorn a la Leinster House reduint la distància entre diputats a un metre, emprant la màscara a totes hores i distribuint-se per les diverses estances del complex parlamentari.

Un dels darrers a criticar el Convention Centre ha estat Brendan Griffin, del Fine Gael, que ha proposat altres emplaçaments amb més caliu com el Gaiety Theatre, la sala d’actes de l’exclusiu Shelbourne Hotel o la Mansion House que, de fa més de tres-cents anys, és la residència oficial del batlle -actualment batllessa- de Dublin. Griffin ha assegurat que el seu partit troba el Centre de Convencions molt improductiu i gens adient com a cambra de debat tot i l’espai disponible i les còmodes butaques.

Pel que fa al Sinn Féin, els republicans asseguren que el Parlament hauria de ser un reflex de la societat i que l’estètica de les sessions hauria de semblar la d’una escola, una fàbrica o qualsevol altre lloc de treball, per així alinear-se amb la resta de ciutadans i no fer l’efecte que els polítics són gent especial, cosa que passa ara amb l’espaiosa sala on es reuneix el Dáil.

També hi han dit la seva els membres del Rural Independents Group de la mà de Mattie McGrath, diputat per Tipperary, que ha descrit les sessions celebrades al Centre de Convencions com un acte totalment erroni, extravagant i un autèntic malbarat de diners del contribuent, a banda de crear una imatge de total menysteniment cap a l’esforç fet per la població durant la pandèmia.

Font: Irish Independent

Torna a dalt