Micheál Martin prova sort amb Charlie McConalogue

Micheál Martin prova sort amb Charlie McConalogue Charlie McConalogue en ser nomenat ministre d'Agricultura / Foto: Merrion Street

Tot i que després d’unes quantes setmanes de negociacions a tres bandes Micheál Martin va esdevenir Taoiseach el 27 de juny i aquell mateix dia al vespre ja va nomenar els ministres del seu govern, ahir Martin va anunciar el nom de qui serà el seu tercer ministre d’Agricultura en només dos mesos, una cartera que s’ha demostrat, amb escreix, com la més malastruga de l’executiu perquè els qui se n’han fet càrrec fins ara han saltat de la cadira quan encara no s’hi havien acostumat.

El primer a caure va ser Barry Cowen, germà de l’ex-Taoiseach Brian Cowen i que va ser destituït quan no feia ni tres setmanes que ocupava el càrrec després que se sabés que l’any 2016 havia mirat d’esquivar un control d’alcoholèmia al seu comtat d’Offaly quan tornava de presenciar un partit d’esports gaèlics al Croke Park de Dublin. Al principi de la polèmica va demanar disculpes i va reconèixer que havia estat un error però la manca de transparència i les mitges veritats de Cowen van obligar el Taoiseach a fer-lo fora.

El seu substitut, Dara Calleary, tampoc va durar gaire i va dimitir el proppassat 21 d’agost arran de l’afer conegut com a Golfgate, un sopar que va tenir lloc a l’hotel Station House de Clifden (Comtat de Galway) en què la Golf Society del Parlament celebrava el seu 50è aniversari; l’autoritat sanitària estipula que els actes fets a l’interior no poden tenir més de 50 participants i al sopar n’hi havia 81. El Golfgate va tenir víctimes d’alta volada i a banda de Calleary, també van dimitir Phil Hogan com a comissari europeu de Comerç i Jerry Buttimer com a vicepresident del Senat.

Amb tot, potser a la tercera va a la vençuda i Charlie McConalogue dura una mica més al càrrec; de fet, el diputat del Fianna Fáil nascut l’any 1977, casat i amb dos fills, ha estat una garantia per al seu partit d’ençà del febrer del 2011 quan, contra tot pronòstic i amb el Fianna Fáil rebent una bona clatellada per part de l’electorat, va ser elegit diputat pel districte de Donegal North East, una acta que va revalidar el 2016 i el passat 8 de febrer. A més, té un ampli coneixement en temes d’agricultura i ramaderia perquè prové d’una família de la península d’Inishowen que s’hi ha dedicat sempre.

 

Torna a dalt