Serial Golfgate: Phil Hogan camina per la corda fluixa

Serial Golfgate: Phil Hogan camina per la corda fluixa Phil Hogan, comissari europeu de Comerç / Foto: Parlament Europeu

Continuen succeint-se sense aturador els capítols del Golfgate, un polèmic serial originat dimecres passat quan la Golf Society del Parlament va celebrar el seu 50è aniversari infringint alegrement les restriccions imposades durant la pandèmia i és que a l’acte de l’hotel Station House de Clifden (Comtat de Galway) hi havia vuitanta-una persones, quan el límit estipulat per l’autoritat sanitària per a esdeveniments a l’interior és de cinquanta.

ACTUALITZACIÓ 26/08/2020 21h20: Phil Hogan dimiteix després d’haver mirat d’esquivar les crítiques que durant els darrers dies li han arribat de totes bandes. 

Els dos primers a caure -divendres passat- van ser Dara Calleary, ministre d’Agricultura durant trenta-set dies, i Jerry Buttimer, vicepresident del Senat. De tota manera, l’esforç demanat pel govern a la població a fi d’aturar la propagació del coronavirus ha fet que no s’accepti una simple disculpa sinó que tant la classe política com l’opinió pública vol dimissions dels peixos grossos perquè, essent un acte de la Golf Society, n’hi havia uns quants, inclosos diputats, senadors, exparlamentaris i jutges.

En aquest sentit, després de Calleary i Buttimer, el següent a la llista és Phil Hogan, comissari europeu de Comerç que, tot i haver-se disculpat profundament dues vegades, per ara s’ha fet l’orni a les demandes de dimissió que li han arribat de totes bandes, inclosos el Taoiseach Micheál Martin i el Tanáiste Leo Varadkar, que li han demanat que consideri el seu càrrec, atès que la seva actitud malmet la imatge dels polítics perquè fa l’efecte que són per sobre de la resta de ciutadans i que no han de respectar les restriccions.

A més, ara s’ha sabut que després de tornar de Bèlgica, que no és a la llista verda de destinacions segures, el comissari europeu havia passat uns dies a Kilkenny, on té la seva residència a Irlanda, però que abans d’anar a l’acte de Galway, va passar pel seu apartament de Kildare, un comtat on hi ha confinament local i del qual no es pot sortir si no és que hi ha una raó important. Amb tot, segons un portaveu de Hogan, hi va anar a buscar uns documents relacionats amb la seva feina, fet que l’eximia de romandre a Kildare puix que la regulació diu que se’n pot entrar o sortir si és per feina.

De tota manera aquesta no és la versió que va oferir Hogan divendres passat, quan va assegurar que havia anat de Kilkenny a Clifden sense passar per Kildare; que sí que hi va passar -afegint més llenya al foc- es va descobrir diumenge en saber-se que la Garda va aturar Hogan després d’enxampar-lo parlant per telèfon mentre conduïa per Kildare el mateix dia que va començar el torneig de golf a Clifden -el disset d’agost-. La infracció va ser comunicada a Drew Harris, Comissari en Cap, que va informar-ne Helen McEntee, ministra de Justícia que, al seu torn, va informar-ne Martin i Varadkar.

Continuarà...

 

Torna a dalt