El Sinn Féin s’envola i lidera les enquestes amb un 25%

El Sinn Féin s’envola i lidera les enquestes amb un 25% Rètol indicant un punt de votació al nord de Dublin / Foto: Liffey

Aquest diumenge passat, l’enquesta duta a terme per la consultora Red C per encàrrec del dominical Business Post revelava un empat al 24% entre el Fianna Fáil i el Sinn Féin però, ahir, l’Irish Times en va publicar una altra en què els [més] republicans s’escapen en la cursa electoral i se situen primers, amb un 25% de suport; darrere hi ha el Fianna Fáil, amb un 23%, i el Fine Gael que, amb un 20%, va perdent pistonada a mesura que avança la campanya.

A més, la cap de files del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, finalment ha aconseguit que RTÉ la convidi al debat electoral d’aquest vespre, que en un primer moment havia d’enfrontar únicament el Taoiseach Leo Varadkar i el cap de l’oposició, Micheál Martin; així doncs, McDonald tindrà la possibilitat d’augmentar encara més la visibilitat de la formació i de demostrar que el Sinn Féin ja no és aquell partit que fins no fa gaire bona part de l’electorat associava amb la violència de l’IRA.  

Pel que fa a la resta de partits, els Verds obtenen un 8%, el Labour continua sense aixecar el cap i pagant pels plats trencats de les retallades de fa molts anys amb un 4%, els Social Democrats i Solidarity-People Before Profit obtenen un 2% cadascun, Aontú -escissió del Sinn Féin liderada per Peadar Tóibín arran de certes diferències a l’hora de votar la Llei de l'Avortament- un 1% i els independents un 10%. L’enquesta, en què van participar 1.200 persones entre dijous i dissabte passats, també revela que hi ha un 17% de votants que encara no tenen decidit el seu vot.  

D’altra banda, la mort ahir al matí de Marese Skehan, candidata independent per Tipperary, farà posposar la cita electoral en aquest districte una setmana, pel cap baix, tot i que ja es parla del 28 o el 29 de febrer. Amb tot, tres candidats independents de la circumscripció -Mattie McGrath, Michael Lowry (ambdós actualment amb escó) i Joe Hannigan- han començat a estudiar mesures legals a fi de no posposar la votació.

En aquest sentit, els tres candidats creuen que si se celebressin els comicis un cop se sabessin els resultats de la resta de la República, els partits amb un nombre més alt de diputats tindrien un cert avantatge atès que els electors votarien per a fer decantar majories cap a una banda o altra. Amb tot, a Tipperary hi ha cinc escons en joc i si no hi ha cap novetat durant el nou període de nominacions, se’ls disputaran entre tretze candidats.   

ACTUALITZACIÓ: sembla que, finalment, la votació a Tipperary tindrà lloc dissabte, com a la resta del territori. 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt