Mary Lou, ens ho pensarem i potser et deixarem venir

Mary Lou, ens ho pensarem i potser et deixarem venir Cartell electoral de Mary Lou McDonald / Foto: Liffey

En un primer moment, la televisió pública RTÉ havia anunciat que, demà dimarts, al debat final de les eleccions generals que tindran lloc dissabte vinent només hi hauria els candidats dels dos partits que han dominat la política irlandesa d’ençà de la independència ara fa cent anys. Així doncs, el duel previst per a demà havia d’enfrontar Leo Varadkar, actual Taoiseach i cap de files del Fine Gael, i Micheál Martin, líder de l’opositor Fianna Fáil.

ACTUALITZACIÓ: finalment, demà, la candidata del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, serà al debat electoral a RTÉ juntament amb Leo Varadkar i Micheál Martin.

De tota manera, després que els del Sinn Féin hagin passat uns quants dies queixant-se per no haver estat convidats al debat -en algun moment gairebé fent el ploramiques i fins i tot amenaçant de dur la disputa al jutjat-, sembla que ara RTÉ s’ho ha començat a repensar i podria incloure-hi Mary Lou McDonald, la candidata dels republicans; és a dir, que el duel seria a tres bandes i molt probablement, tant Varadkar com Martin asseguraran que no tenen cap intenció de pactar amb el Sinn Féin.

Amb tot, sembla que el partit republicà ha començat a agafar embranzida -i aquesta és una de les raons per les quals podria participar en el debat- i ara va frec a frec amb el Fianna Fáil al capdavant de la cursa electoral; en aquest sentit, la darrera enquesta publicada, la del Business Post / Red C, revela que hi ha un empat al 24% entre aquests dos partits.

Per contra, el Fine Gael, que tot apunta que serà durament castigat pels ciutadans per la seva nefasta gestió en el camp de l’habitatge i la salut, rep un 21% de suport, un percentatge de vots que si bé el podria condemnar a l’oposició, redueix la diferència de 12 punts amb el Fianna Fáil que augurava una enquesta publicada ara fa dues setmanes.

Per la seva banda, McDonald ha assegurat que l’enquesta que els situa colíders reflecteix clarament l’impuls que ha agafat el Sinn Féin en ser considerat l’únic partit que de debò pot canviar les coses. Entre les seves promeses electorals hi ha congelar els lloguers, reduir l’edat de jubilació a 65 anys, reduir impostos als qui cobrin menys de 30.000 euros i incrementar la inversió en habitatge i salut.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt