236.000€ en obres per a encabir una impressora al Dáil

236.000€ en obres per a encabir una impressora al Dáil Una impressora Lithrone G29 de la casa Komori / Foto: Komori

La Leinster House, l’edifici situat a Kildare Street (Dublin 2) que allotja el Parlament i el Senat de la República d’Irlanda, disposa d’un servei de reprografia que diputats i senadors fan servir per a imprimir material relacionat amb el seu càrrec, com documents amb les seves gestes que després envien, també de franc, als electors de la seva circumscripció o rètols anunciant reunions obertes a tots els veïns. Tanmateix, el servei de reprografia no imprimeix material electoral.

Un dels productes estrella del servei són els calendaris on a banda de la foto, el nom del diputat i els mesos de l’any, també s’hi mostren números d’interès de la zona, com el de la Garda, el dels hospitals o el dels serveis socials. Un dels casos més sonats en la pràctica de fer servir cartutxos de tinta sense parar va ser el que a final del 2016 va tenir com a protagonista Seamus Healy, diputat independent per Tipperary.

En aquest sentit, Healy va fer treure fum de mala manera a la impressora del Dáil fent una comanda de 72.500 calendaris, és a dir, que tenint en compte que al comtat de Tipperary hi viuen unes 150.000 persones, totes les llars devien rebre el calendari. Un altre cas curiós del període prenadalenc és el dels diputats que es declaren obertament ateus però que envien postals als seus electors, tot i que de temàtica futurista.

Amb tot, a final de l’any passat, davant de tanta activitat i avançant-se a l’augment de la demanda, la Leinster House va comprar una Komori Lithrone G29, una impressora de darrera generació que va costar 808.000 euros. El problema és que no es va calcular bé la mida -fa 2,1 metres d’alçada i 1,9 metres d’ample- i van adonar-se que no cabria a cap de les dues sales d’impressió que hi ha a l’edifici.

Així doncs, els responsables de la casa van haver de fer reformes a fi d’encabir-la-hi, amb un cost aproximat de 236.000 euros. A més, durant el temps en què la impressora va romandre en stand-by a l’espera que li fessin lloc, la van haver de deixar en un magatzem de l’agent del venedor situat en un polígon industrial de Dublin, que després d’un període de gràcia de quatre mesos, va començar a cobrar 2.000 euros mensuals de lloguer -generant un cost addicional de 12.000 euros- fins que el passat 28 de setembre va poder ser instal·lada a lloc.

De tota manera, si no n’hi hagués prou amb la rocambolesca història de les mides, actualment la impressora és en desús per una disputa laboral entre el Parlament i els treballadors que l’han de fer servir, que demanen un augment de sou perquè es necessita una formació i una experiència addicional. A més, els responsables del departament d’Informàtica no veuen amb bons ulls que la impressora tingui permisos per a accedir al servidor, cosa que limita, encara més, la seva operabilitat.

Font: The Irish Times

Foto original

Torna a dalt