Molt de descontrol en el vot i l’assistència al Dáil

Molt de descontrol en el vot i l’assistència al Dáil La Leinster House, a Kildare Street (Dublin 2) / Foto: Liffey

Ara fa unes setmanes, un diputat va ser enxampat votant per un company que no era al Dáil, la cambra baixa del Parlament, i d’ençà d’aquell dia hi ha hagut uns quants diputats que han reconegut haver votat per un company absent, fins al punt que sembla que això de pitjar el botó d’altri és una pràctica molt habitual.

Si no n’hi hagués prou amb els vots fantasma, a la polèmica s’hi ha afegit una altra pràctica: fitxar al Parlament però ser en un altre lloc i és que qui fitxi a la Leinster House, la seu del Parlament, un mínim de 120 dies, té dret a cobrar dietes per quilometratge i allotjament, que arriben a una xifra global de 2,9 milions d’euros anuals.

En aquest cas, la polèmica va sorgir quan es va saber que Michael Healy-Rae, diputat independent per Kerry i membre destacat d’aquesta nissaga que ha dominat la política del Kingdom durant molts anys, era en un funeral del seu comtat tot i que, segons les dades d’assistència del Dáil, també era a la cambra baixa escoltant el discurs que hi va fer Jean-Claude Juncker.

Així doncs, amb tanta controvèrsia, ara s’ha decidit d’endegar una comissió que haurà de trobar alguna manera de solucionar aquest desgavell i de retornar la credibilitat i la confiança dels ciutadans cap a la institució. S’espera que la comissió, que consultarà tots els partits, presenti un report amb recomanacions al gener, que s’enviaran al departament de Despesa Pública i Reforma perquè emprengui les mesures adients.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt