L'actualització del registre de votants esdevé urgent

L'actualització del registre de votants esdevé urgent Rètol indicant un centre de votació / Foto: Liffey

Les diverses votacions que van tenir lloc el proppassat 24 de maig, incloent-hi les dels City i County Councils (locals), les europees i el referèndum sobre escurçar el temps de divorci [en què es va imposar el Sí amb un 82,1% de vots favorables], van fer aflorar tota mena d’incongruències al registre electoral de Cork, un fet que afecta els registres electorals de tot Irlanda i que il·lustra perfectament que les dades són obsoletes i necessiten una actualització a fons de manera molt urgent.

En aquest sentit, Kevin Murphy, regidor municipal del Fine Gael a l’ajuntament de Cork, va mencionar el tema durant la primera reunió de la legislatura i és que, segons va explicar, va rebre una allau de trucades dels electors amb relació a tota mena d’anomalies que havien tingut lloc abans o durant la votació, fet que evidencia la deixadesa en què es troba el registre de votants. Així doncs, Murphy ha demanat a l’ajuntament que hi destini personal i que es posi una mica d’ordre.

Entre altres coses hi ha el fet que s’envia una targeta de votació a gent que ja fa molts anys que és morta, un problema que fa passar per un mal tràngol els familiars i que sembla que és força estès, fins al punt que el regidor Antony Barry, també del Fine Gael, assegura irònicament que al registre hi ha més morts que vius, puix que una altra anomalia és que hi ha molts vius que han desaparegut del registre sense cap mena d’explicació. I entre els vius, hi ha gent que viu en un mateix habitatge però que vota en llocs diferents o els electors que estan inscrits quatre o cinc vegades.

Per la seva banda, Christopher O’Sullivan, del Fianna Fáil i recentment elegit Conseller en Cap del Cork County Council, ha afirmat que coneix diverses anomalies que li han explicat els seus col·legues però ha recordat que, en el cas dels que han desaparegut del registre, és feina dels electors d’assegurar-se que la informació que hi figura és correcta. De tota manera, O’Sullivan demanarà als funcionaris del Council que facin una investigació sobre les irregularitats del registre.

Font: The Irish Examiner

Torna a dalt