Paul McAuliffe, amic de Sant Celoni, nou batlle de Dublin

Paul McAuliffe, amic de Sant Celoni, nou batlle de Dublin Paul McAuliffe, nou batlle de Dublin / Foto: Dublin City Council via Twitter

Com d’habitud, les eleccions municipals celebrades el proppassat 24 de maig van deixar un panorama molt fragmentat en la distribució de les 63 cadires que hi ha al plenari dublinès; el partit amb més regidors és el Fianna Fáil, amb 11, seguit dels Verds (10), el Fine Gael (9), el Sinn Féin (8), el Labour (8), els Social Democrats (5), People Before Profit (2), Independents for Change (1) i 9 candidats independents.

Aquests resultats il·lustren una lleugera tendència a l’alça dels partits tradicionals com el Fianna Fáil (+2) o el Fine Gael (+1), tot i que els grans guanyadors han estat els Verds (+7) i els Socials Democrats (+5), aquests darrers, alguns d’ells antics candidats independents, estrenant-se com a marca electoral en unes municipals. Per contra, el Sinn Féin ha perdut la meitat de la seva representació i només conserva vuit cadires, el People Before Profit perd tres regidors i es queda amb dos i els independents passen de 12 a 9.

Així doncs, amb tanta fragmentació, els acords a múltiples bandes, sempre necessaris a l’hora d’elegir el batlle, o Lord Mayor, s’han repetit a l’inici d’aquesta legislatura de cinc anys, tot i que no ha estat fàcil; en aquest sentit, Fianna Fáil, Verds i Labour havien arribat a un acord però només sumaven 29 regidors, a 3 de la majoria absoluta. Finalment va ser Paul McAuliffe, del Fianna Fáil, qui va ser elegit batlle amb 35 vots favorables, seguit per l’incansable activista a favor dels sense sostre, l’independent Anthony Flynn, amb 17 vots, i de Ray MacAdam (Fine Gael), amb 9.

McAuliffe, un veterà del ple municipal que ha estat regidor pel districte de Ballymun-Finglas durant 10 anys -dues legislatures-, esdevé el 350è Lord Mayor de Dublin i acaba així amb una llarga travessia del desert dublinès del Fianna Fáil, que només havia ocupat la batllia de la capital en dues ocasions durant els darrers 16 anys: el 2008 amb Eibhlin Byrne i el 2003 amb Royston Brady.

Amb tot, el càrrec de batlle és totalment simbòlic, no té cap poder executiu, però marca l’agenda de les sessions del ple municipal que se celebra una vegada al mes. I ahir, en ser elegit Lord Mayor, McAuliffe va avançar que se centraria en el greu problema d’habitatge que pateix la ciutat i també que continuarà donant suport a tots aquells que treballen en temes de salut mental; de fet, ahir duia un pin blau en suport a aquesta causa.

D’altra banda, el nou batlle té una connexió amb Catalunya, més concretament amb la vila de Sant Celoni (el Vallès Oriental). Ho va explicar durant la votació del ple municipal del desembre del 2017 sobre si en un dels tres pals del City Hall hi havia d’onejar una bandera catalana durant un mes en solidaritat amb Catalunya pels fets del Primer d’Octubre; a diferència dels seus col·legues del Fianna Fáil, McAuliffe hi va votar a favor adduint un lligam amb la gent de Sant Celoni després d’haver-hi fet un intercanvi cultural.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt