Reapareixen alguns cartells robats durant la campanya

Reapareixen alguns cartells robats durant la campanya Cartell electoral de cap per avall / Foto: Liffey

Un clàssic de cada campanya electoral, sobretot a les municipals, que és quan hi ha un ventall més ampli de candidats, és que sempre hi ha qui denuncia una conxorxa contra la seva candidatura per part dels altres candidats, amb una sospitosa desaparició de cartells; de tota manera, hi ha vegades que el cartell no està ben lligat i després d’un episodi de vent fort, és habitual de veure’n algun per terra o penjant d’un fil, fet que, per motius de seguretat, obliga el personal de neteja municipal a retirar-los.

Tornant a la guerra bruta, en aquestes darreres eleccions locals un dels casos més sonats va ser el d’Eoin Neylon, candidat del Fianna Fáil a l’ajuntament de Dublin pel districte de Ballyfermot-Drimnagh, que va denunciar la desaparició d’un terç dels seus cartells electorals en plena campanya. Tanmateix, la nit de dijous, alguns dels seus cartells van reaparèixer penjats en fanals, just a 24 hores de la data límit per retirar-los, és a dir, set dies després de la celebració de les eleccions.

Amb tot, aquest fet no passaria de simple anècdota amb un toc paranormal si no fos perquè amb la legislació vigent a la mà, cada cartell que continuï penjat després de la data límit corre el risc d’originar una multa de 150 euros, tot i que l’administració local, entenent que hi ha molts candidats independents que no tenen gaires recursos i que han de retirar ells mateixos, ajudats per voluntaris, els seus cartells, fa els ulls grossos i sol deixar un marge de temps de gràcia. De fet, només es multa en els casos més flagrants.

Neylon ha recordat que molts dels candidats no s’hi presenten per diners, atès que el sou anual de 17.000 euros no permet de guanyar-s’hi la vida, sinó que ho fan per activisme local i per a millorar els barris. Així doncs, el candidat a regidor, que finalment no va obtenir l’acta, ha acusat els responsables dels fets de tenir una actitud molt infantil i de ser uns covards, a banda de recordar que la multa és per als candidats, no per als partits.

Una altra víctima d’aquesta pràctica ha estat la independent Noeleen Reilly, que també va denunciar la desaparició d’alguns dels seus cartells durant la campanya i que ha explicat que va rebre una trucada d’una veïna alertant-la que dijous a la nit havia vist tres homes penjant un dels seus cartells. Malgrat que va obtenir, de nou, l’acta de regidora pel districte de Ballymun-Finglas, Reilly ha afirmat que demanarà una investigació del cas i per ara ja sol·licitat a l’ajuntament les imatges de les càmeres de seguretat de les zones on han reaparegut deu dels seus cartells.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt