Denise McMorrow s’imposa a la competició de cartells

Denise McMorrow s’imposa a la competició de cartells Cartell electoral de Denise McMorrow / Foto: Liffey

Entre les eleccions locals i les europees, que juntament amb el referèndum sobre escurçar el període de temps per a divorciar-se se celebraran el 24 de maig vinent, els fanals dels carrers d’Irlanda han estat emplenats amb cartells electorals de tota mena, alguns amb uns retocs de Photoshop i d’altres que semblen fets pel mateix candidat amb el programa Paint del Windows. També és força habitual veure la mateixa foto que fa cinc anys, amb unes cares una mica més joves que a la crua realitat actual.

En aquest sentit, a la north inner city dublinesa, és a dir, la banda nord del centre de la capital, és probablement una de les zones amb més densitat de cartells i un espai en un fanal ben situat i a una alçada adient es paga a preu d’or. Entre els cartells que més destaquen hi ha, sens dubte, el de Denise McMorrow, la candidata del Fianna Fáil per a les municipals, que apareix per tot arreu amb una fotografia en què sembla una diva.

Segons ha explicat McMorrow, originària del comtat de Leitrim però resident a Drumcondra (Dublin 9), els comentaris que ha rebut via xarxes socials són d’allò més divertits i destaquen els que creuen que sembla una estrella de serial televisiu, una locutora de ràdio o una caràtula d’un disc d’una participant a Eurovisió. La candidata no creu que aquests comentaris siguin sexistes i és que els candidats masculins reben igual.

Amb tot, Ciairín de Buis, directora general de Women for Election, una entitat que promociona l’apoderament femení a la política, afirma que els candidats no haurien de ser jutjats per la foto que apareix al cartell però que és evident que els comentaris destinats a les candidates solen ser més nombrosos que no pas els que es fan sobre els seus homòlegs masculins, tot i que espera que la gent no voti un candidat basant-se en una fotografia sinó en la seva visió política.  

D’altra banda, com sempre passa en aquest món de gran rivalitat, tothom té els seus detractors i els cartells d’alguns candidats són despenjats i llençats a la paperera, d’altres són esmenats, essent un clàssic pintar un bigoti a les candidates, unes ulleres o unes banyes; en els casos més extrems també hi ha que hi escriu alguna cosa, com insults, queixes o frases grolleres.  

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt