Incidents a les desfilades de Sant Patrici als Estats Units

Incidents a les desfilades de Sant Patrici als Estats Units Mary Lou McDonald (centre, darrere LA) amb la polèmica pancarta a Nova York / Foto: Sinn Féin via Twitter

Ahir, dia de Sant Patrici, la majoria de poblacions d’Irlanda van tenir la seva tradicional desfilada i no es va produir cap incident destacable puix que són esdeveniments amb un ambient marcadament familiar, alegre i festiu. Tanmateix, no es pot dir el mateix del que va passar a l’altra banda de l’Atlàntic, on es van produir dos incidents protagonitzats per il·lustríssims ciutadans irlandesos de visita als Estats Units.

El primer incident va tenir lloc a la desfilada de Chicago (Illinois), dissabte a la tarda, i va originar-se amb la presència de Conor McGregor, el popularíssim lluitador d’arts marcials mixtes UFC que darrerament ha tingut uns quants problemes amb la justícia nord-americana i que ara, a diferència dels seus dies de glòria quan guanyava i s’embolcallava orgullosament amb una bandera tricolor, molts veuen com un individu que embruta la imatge d’Irlanda.

La presència del lluitador no hauria tingut cap ressò més enllà d’alguna foto a les xarxes si no fos perquè un altre dels convidats a la desfilada de Chicago era el Taoiseach Leo Varadkar, de viatge oficial als Estats Units, que va afanyar-se a aclarir que McGregor no representava Irlanda de manera oficial. Tant Varadkar com McGregor van estar molt a prop l’un de l’altre quan es va fer la fotografia amb els convidats d’honor però no van arribar a trobar-se cara a cara. Una curiositat més de l’acte és que Varadkar era l’únic que duia la banda verda, amb el seu nom, a l’inrevés

I a Nova York, també dissabte, va ser la líder del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, la que va encendre la polèmica fent-se una fotografia darrere d’una pancarta que deia England get out of Ireland (Anglaterra, fora d’Irlanda), una foto que no va agradar gens a Simon Coveney, Tánaiste i ministre d’Afers Estrangers, que de fa temps malda per a mantenir una bona relació amb els veïns, oimés ara amb el Brexit a tocar.

McDonald va fer-se fotos amb tothom i darrere de moltes pancartes però, evidentment, la d’Anglaterra no va passar desapercebuda. Així doncs, Coveney, mitjançant un tweet, va demanar a McDonald que madurés una mica i que mostrés més dots de lideratge, titllant l’acció de la líder republicana d’ofensiva, divisiva i vergonyant, i assegurant als quatre vents que allò no era la Irlanda del 2019, que eren millors que allò.

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt