Varadkar, 13 anys més, no de mandat, d'edat metabòlica

Varadkar, 13 anys més, no de mandat, d'edat metabòlica Reacció de Varadkar en saber el resultat / Foto: pantalla RTÉ.ie

El Taoiseach Leo Varadkar, sempre molt àvid de mostrar-se a la població com una persona normal, va participar al programa Operation Transformation, emès ahir al vespre per la televisió pública RTÉ. Tanmateix, el primer ministre va sortir escaldat de l’experiència perquè, tot i haver fet els 40 anys fa uns dies i essent el Taoiseach més jove de la història, els dispositius mèdics utilitzats pels participants van determinar que la seva edat metabòlica és de... 53 anys.

L’edat metabòlica mesura la salut i l’estat físic d’una persona i es basa en la quantitat d’energia o el nombre de kilocalories que hom crema per a fer funcionar el cos, és a dir, excloent qualsevol mena d’activitat física que, evidentment, utilitza més energia. Les dades més rellevants recollides a l’hora d'arribar a l’edat metabòlica són l’edat, el pes, l’alçada, el nivell d’activitat i la massa de greix.

Varadkar, que abans de primer ministre havia ocupat, entre altres, la cartera de Sanitat i la d’Esports, es va mostrar força decebut quan va veure el resultat i va dir que no hi estava gaire d’acord perquè fa esport de manera regular. Nogensmenys, una explicació del resultat podria ser l’estrès que comporta la responsabilitat del seu càrrec, un factor que, clarament, passa factura a l’hora d’augmentar l’edat metabòlica. Al programa hi han participat altres famosos, que han tingut una sort dispar.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt