El CDR de Dublin amb els presos polítics i els exiliats

El CDR de Dublin amb els presos polítics i els exiliats La pancarta d'Ormond Quay Lower, Dublin 1 / Foto: CDR Dublin

Nova acció de CDR de Dublin avui a la tarda a la zona dels Quays de la capital irlandesa amb el desplegament d’una pancarta de trenta metres de llargada demanant l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Els activistes han preparat l’acció en un període molt curt de temps puix que, segons ha pogut saber el Liffey, la decisió de dur-la a terme es va prendre durant una reunió celebrada dijous al vespre.

D’altra banda, el lloc de l’acció, la passarel·la per a vianants de la riba nord del Liffey a Ormond Quay Lower (Dublin 1), no s’ha triat a l’atzar i és que s’havia de trobar el punt d’equilibri entre visibilitat i espai, ateses les dimensions de la pancarta. Així doncs, els centenars de dublinesos i turistes que creuen l’icònic Ha’Penny Bridge han pogut llegir el missatge Freedom for all Catalan Political Prisoners and Exiles.

Amb tot, des de la seva primera acció el mes d'abril passat durant el concert que l’Escolania de Montserrat va fer a la Pro Cathedral de Dublin, la catedral catòlica de la capital, el CDR de Dublin ha organitzat diverses accions, com posar llaços grocs als punts més emblemàtics de la ciutat, fer concentracions que han rebut el suport de tres batlles de la capital, sessions de música tradicional o xerrades amb convidats vinguts de Catalunya, com l’activista Liz Castro, o polítics irlandesos, com l’eurodiputada del Sinn Féin Liz Boylan.

Torna a dalt