Pressionen el Sinn Féin perquè vagi a Westminster

Pressionen el Sinn Féin perquè vagi a Westminster Estació de metro a Londres / Foto: Liffey

Michelle O'Neill, la líder del Sinn Féin al Nord, ha reconegut que darrerament i arran de la incertesa generada pel Brexit, alguns partits del parlament britànic els han pressionat perquè els republicans acabin amb la seva política de no ocupar els seus escons a Westminster, basada en el fet de no reconèixer la legitimitat de l'autoritat britànica a Irlanda del Nord. Actualment, a la Cambra dels Comuns el Sinn Féin hi té set escons... acumulant pols.

Aquestes declaracions les va fer ahir des de Londres, on va anar formant part d'una delegació nord-irlandesa que va participar en diverses reunions sobre el Brexit, una de les quals amb el líder laborista britànic, Jeremy Corbyn. A la delegació hi havia representants del Sinn Féin, dels nacionalistes moderats de l'SDLP, dels unionistes moderats de l'Alliance Party i dels Verds, és a dir, els quatre partits que pel referèndum del Brexit van fer campanya a favor que el Regne Unit romangués a la Unió Europea, que va ser l'opció més votada al Nord.

Preguntats sobre la política del Sinn Féin de no anar a la Cambra dels Comuns, els altres membres de la delegació irlandesa van assegurar d'entendre la postura dels republicans però alhora van afirmar que seria desitjable un canvi. Aquesta opinió és compartida per alguns diputats britànics com Vince Cable, el líder dels Liberals Demòcrates, que va reconèixer que ja ho havia recordat als republicans d'una manera amigable.

D'altra banda, la primera ministra britànica, Theresa May, no va voler rebre la delegació nord-irlandesa, potser per no molestar el DUP (Democratic Ulster Party), el partit unionista nord-irlandès que dóna suport al govern conservador britànic.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt