Les ciclistes s’han d’apartar per deixar pas als ciclistes

Les ciclistes s’han d’apartar per deixar pas als ciclistes El cartell de la cursa / Foto: Cycling Ireland

Aquest darrer cap de setmana va disputar-se el Campionat Nacional de Ciclisme, tant en categoria masculina com en femenina, per les carreteres del comtat de Wexford. Normalment les curses es disputen en un lloc diferent segons el gènere de les persones que hi participen però en aquest cas ambdues van discórrer pel mateix traçat, això sí, amb un decalatge horari que, en principi, havia d'evitar que es trobessin.

En aquest sentit, a fi de no barrejar dues curses i que allò fos un caos, les dones van sortir primer; al cap d'una hora, quan ja havien recorregut uns 17 km, un marge que va considerar-se més que prudencial tenint en compte que la distància total a recórrer era de només 50 km, els organitzadors van donar el tret de sortida als homes.

De tota manera, allò no va sortir com s'havia previst i com que les dones anaven molt lentes els ciclistes van atrapar-les poc abans de la meta, per la qual cosa es va obligar les dones a apartar-se i deixar passar els homes.

Aquesta decisió dels organitzadors els ha suposat una allau de crítiques però Derek Webb, el director de la cursa, s'ha defensat dient que aquest és el procediment estipulat per Cycling Ireland. Tot i trobar l'incident una mica desafortunat, Webb ha assegurat que fer esperar els homes encara hauria estat pitjor, sobretot tenint en compte l'avantatge de 17 km que s'havia donat a les dones. I no haver fet res, permetent un avançament massiu, hauria estat massa arriscat.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2temYtV

Foto original

Torna a dalt