La missa dominical altera el traçat de la Marató de Cork

La missa dominical altera el traçat de la Marató de Cork El traçat de la Marató de Cork / Mapa: mapmyrun.com

Avui i per primera vegada, la Marató de Cork se celebra un diumenge en lloc del primer dilluns de juny, que és festiu, un canvi realitzat arran de la demanda de molts corredors estrangers que no hi podien participar si la prova es feia el dilluns. Així doncs, Cork segueix la mateixa pauta que Dublin, que va avançar a diumenge la marató que se celebrava el darrer dilluns d'octubre, també festiu.

Segons el director de la cursa, Jim O'Donovan, l'augment en el nombre d'inscrits ha demostrat que la decisió de canviar el dia ha estat correcta; en total hi haurà uns 7.500 corredors, dels quals 1.400 faran la marató sencera (inici a les 9 del matí), 2.600 la mitja marató (10h45) i 3.500 la prova de relleus per equips de cinc (9h).

Tanmateix, el canvi de dia no havia tingut en compte l'impacte que la marató podia tenir en els qui van a missa diumenge al matí; en aquest sentit, amb el traçat de l'any anterior es passava pel costat de 14 esglésies i després de consultar les parròquies, la Garda i la divisió municipal de trànsit els organitzadors han decidit de canviar el recorregut.

Com que des d'un punt de vista maratonià la topografia de Cork no és gaire benèvola, amb zones properes al centre amb molt de pendent, la solució ha estat allargar el traçat seguint el riu Lee, és a dir, en direcció est-oest, atès que és la zona més plana, però malgrat que s'ha fet un esforç per allunyar la cursa de totes les esglésies, n'hi haurà alguna en què els parroquians no podran evitar de veure gent corrent.

També es canviarà el punt de sortida de la mitja marató a fi d'evitar el fiasco de l'any passat, quan uns 200 corredors van girar per un lloc equivocat i van córrer uns 800 metres addicionals. En total hi haurà uns 500 voluntaris, tant per temes d'organització i logística com per assistència mèdica, a banda d'uns 100 gardaí.

O'Donovan ha demanat disculpes per les molèsties que la marató pugui causar però ha recordat que només és un dia a l'any i que és un esdeveniment social i econòmic molt important; a més, hi ha molts corredors que hi participen donant suport a causes benèfiques.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2sqIQim

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt