Déu podria deixar de salvar la reina a Irlanda del Nord

Déu podria deixar de salvar la reina a Irlanda del Nord Imatge del Windsor Park / Foto: Youtube (Vídeo al final de l'article)

La setmana que ve el parlament britànic debatrà una proposició de llei presentada pel diputat laborista Toby Perkins que si tirés endavant podria fer desaparèixer l'himne britànic dels partits de la selecció nord-irlandesa de futbol. La idea principal d'aquest canvi és que el “God Save the Queen” s'hauria d'utilitzar únicament per a esdeveniments relacionats amb el Regne Unit, però no per als relacionats amb les nacions que en formen part.

A Escòcia i al País de Gal·les ja tenen els seus himnes, que els afeccionats canten amb gran emoció, però el cas d'Irlanda del Nord sempre ha estat molt delicat i com diu Jim Shaw, president de la Federació Nord-irlandesa de Futbol (IFA), es prengui la decisió que es prengui sempre hi haurà queixes; si es manté el “Déu Salvi la Reina” els nacionalistes continuaran molestos i si es canvia ho estaran els unionistes.

Un fet força habitual causat per aquestes diferències polítiques és que jugadors nord-irlandesos que en teoria haurien de jugar amb la selecció del Nord creuin la frontera i juguin amb la República, adduint que no els agrada gens tota la parafèrnalia britànica i anglesa, a destacar la que sol exhibir-se al Windsor Park de Belfast (vídeo a sota).

Essent un assumpte tan delicat i a fi d'evitar maldecaps no relacionats amb l'esport, Shaw se'n renta les mans i afirma que el tema l'ha de decidir el govern d’Stormont, no l'IFA. De tota manera, si Anglaterra tria un nou himne els d'Irlanda del Nord serien els únics a cantar el “God Save the Queen”, un fet que no tindria cap sentit i que obligaria l'IFA a moure fitxa.

Com a himne alternatiu hi podria haver diverses opcions; una seria el “Danny Boy”, que ja va ser utilitzat l'estiu del 2014 a Glasgow durant els Jocs de la Commonwealth tot i que no va ser acceptat per tothom. El cas més conegut va ser el del boxador nord-irlandès Paddy Barnes, or en la categoria de mosca lleugera, que en començar a escoltar el “Danny Boy” va girar el cap cap a un costat i va dir que aquell no era el seu himne.

Font: Newstalk

URL curta: ow.ly/WDzKj

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt