La samarreta de la selecció no serà un regal fàcil

La samarreta de la selecció no serà un regal fàcil La selecció irlandesa de futbol / Foto: Liffey

La classificació de la selecció de futbol de la República d'Irlanda per a la fase final de l'Eurocopa 2016, que es disputarà a França l'estiu que ve, ha creat un conflicte d'interessos entre els afeccionats que vulguin regalar la samarreta de l'equip aquest Nadal i l'empresa Umbro, que des del 1994 i a mesura que la selecció participava en diverses fases de classificació i fases finals d'Eurocopes i Mundials n'ha fabricat tretze models diferents.

Per una banda, des del compte de Twitter d'Umbro Irlanda s'anima els afeccionats a comprar la samarreta [actual] assegurant que la gran demanda arran de l'eufòria per haver-se classificat sumada a la campanya de Nadal podrien exhaurir les existències. A més, el fet que l'empresa que en fa la distribució, Toplion Sportswear, s'hagi negat a fer cap declaració sobre aquest tema ha generat encara més incertesa.

D'altra banda hi ha l'Associació de Consumidors d'Irlanda (CAI), que ha alertat els afeccionats que tinguin la intenció de comprar una samarreta dels verds com a regal de Nadal, amb un cost de 68 euros per la d'adults i de 48 per la infantil, que probablement serà substituïda per una de nova al cap d'unes setmanes.

La CAI també ha criticat la Federació Irlandesa de Futbol (FAI) per romandre gairebé en silenci, només ha afirmat que ha de decidir la data amb Umbro. Aquesta actitud de no voler perdre cap ingrés, ni que sigui ensarronant els afeccionats, no és gens estranya si es té en compte l'historial de la FAI, amb diversos escàndols relacionats amb una gestió molt “alegre” en què els interessos econòmics passaven descaradament pel damunt dels esportius.

Font: Irish Examiner

URL curta: ow.ly/UY6aM

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt