La FAI utilitza JobBridge per a l'encarregat de material

La FAI utilitza JobBridge per a l'encarregat de material La selecció irlandesa de futbol / Foto: Liffey

Amb un salari anual de 360.000 euros, John Delaney, director general de la Federació Irlandesa de Futbol (FAI), cobra més que el Taoiseach i fa unes setmanes va saber-se que la FIFA va pagar a la FAI 5 milions d'euros en forma de préstec condonat per aturar qualsevol acció legal arran de la claríssima mà de Thierry Henry l'any 2009 però a l'hora de contractar un encarregat de material la història és ben diferent.

En aquest sentit la FAI ha utilitzat el controvertit programa de becaris JobBridge per tal de trobar algú que els faci la feina de franc; complint amb les condicions del programa, el candidat seleccionat haurà de ser un aturat a qui a banda dels 188 euros setmanals de subsidi se li pagarà un extra de 50 euros, això sí, a costa de l'Estat perquè amb el JobBridge les empreses no paguen res.

A la descripció de la vacant hi consten 12 tasques a realitzar entre les que hi ha fer la bugada, netejar el material i els vestidors així com de notificar als clubs i jugadors que hagin estat cridats a jugar per a qualsevol de les categories de la selecció irlandesa.

Charlie O'Leary, encarregat de material des del 1986 fins el 2000 i que va viure l'època daurada quan Bobby Charlton era el seleccionador, ha assegurat que va fer-se un panxó de riure que el seu fill li va parlar sobre la vacant via JobBridge, sobretot per la gran quantitat de feina que representa. Preguntat si li agradaria de tornar-hi O'Leary assegura va gaudir molt quan ho va fer però que als 91 anys ja no té edat.

Per la seva banda la FAI s'ha defensat de les crítiques assegurant que tenen un exitós historial amb aquest programa i que nou becaris del JobBridge ja han esdevingut empleats a temps complet en diferents departaments de la federació. Tanmateix, no ha revelat el nombre total de becaris que han passat per la FAI.

Font: Herald

URL curta: ow.ly/OH6LF

Torna a dalt