368 valents es llencen a l’aigua al 95è Liffey Swim

368 valents es llencen a l’aigua al 95è Liffey Swim Moment de la sortida masculina / Foto: Liffey

Com cada mes de setembre el riu Liffey al seu pas per Dublin va omplir-se de nedadors en la 95a edició del popular Liffey Swim, un esdeveniment que va començar l'any 1920 quan un funcionari municipal, acompanyat d'uns 20 amics, va decidir de fer una capbussada per tal de demostrar que nedar al Liffey no suposava cap perill. 

En aquesta edició hi va haver 368 participants: 257 homes amb barret verd i 111 dones, que enguany van canviar l'habitual barret de color rosa per un de blanc. La sortida estava situada a l'altura de la fàbrica de la Guinness, des d'on els participants saltaven a l'aigua en petits grups des d'un moll flotant. El recorregut era de 2,2 km i va acabar a la Custom House. Les dones van sortir d'una mica més avall, al Rory O'More Bridge. Aquest any la temperatura fora de l'aigua era d'uns 19 graus, força agradable en comparació a d'altres ocasions.

El dia exacte de la prova s'escull en funció de la marea, que ha de ser alta perquè si no no hi hauria prou fondària i seria impossible de nedar-hi, i aquest dissabte era un dia en què la marea alta arribava cap a primera hora de la tarda. Els homes van començar cap a dos quarts de dues i les dones una hora més tard.

A banda d'éssers humans també s'hi van apuntar uns cignes que, entre els ponts O'Connell i Ha'penny, van sobrevolar els nedadors, tot i que les aus anaven en sentit contrari, riu amunt. Segons la majoria de nedadors, el tros més difícil és sota de l'O'Connell Bridge perquè aquest pont fa 50 metres d'ample, és més ample que llarg, i és molt fosc malgrat que hi ha algun llum.

GALERIA D'IMATGES a sota

URL curta: scur.cat/662577

Torna a dalt