L’Argentina tindrà el suport de tot un poble de Mayo

L’Argentina tindrà el suport de tot un poble de Mayo Estàtua dedicada a l'Almirante Brown / Foto: Liffey

Aquest cap de setmana els carrers de Foxford (Comtat de Mayo) s'han vestit amb els colors de l'albiceleste per tal d'honorar un dels fills més il·lustres de la població, William Brown, que hi va néixer l'any 1777 i que va esdevenir un mite a l'Argentina, essent el fundador de la marina del país sud-americà i un dels artífexs de la independència.

Al centre de Foxford hi té dedicats un bust de bronze, un museu i un parc. És en aquest parc on cada any s'hi fa un acte commemoratiu i és que el record de la població per Brown, o “Almirante” com li diuen allà, continua ben viu. Per al partit d'avui el punt de trobada serà el pub Guiry's, conegut popularment com l'ambaixada argentina, i comptarà amb la presència de l'única argentina resident a Mayo, Rafaela Calabrese.

Tanmateix Foxford no és l'únic lloc d'Irlanda on s'homenatja l'Almirante Brown i a iniciativa d'un empresari local de Mayo, JJ O'Hara, l'agost del 2012 el llavors alcalde de Dublin, Naóise Ó Muirí, va descobrir una placa i una estàtua dedicada a l'heroi argentí al Sir John Rogerson's Quay (Dublin 2) on es recorda la seva lluita contra Espanya i la defensa de l'Argentina enfront del Brasil.  

Font: Irish Times

Placa dedicada a Brown al Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2 / Foto: Liffey

 

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt