Una malaltia que afecta els freixes amenaça el hurling

Una malaltia que afecta els freixes amenaça el hurling Jugadors de Galway i Kilkenny amb els seus sticks / Foto: pantalla RTÉ

La propera temporada de hurling podria patir complicacions si continua la malaltia que afecta els freixes del nord d’Europa i és que la fusta d’aquest arbre serveix per a fabricar els sticks d’esports gaèlics. Els principals productors han afirmat que, de moment, tenen fusta en stock per a satisfer la demanda fins a la primavera però que més enllà, en el moment àlgid de la temporada, és una incògnita.

Des que a l’octubre es va detectar la malaltia per primer cop al comtat de Leitrim, el departament d’Agricultura només permet la importació de fusta provinent de zones no afectades o també de zones afectades però sense escorça tot i que, en aquest segon cas, els fabricants s’han d’assegurar que la mercaderia arriba pelada a Irlanda, fet que encareix el preu final del producte. Tant l’administració pública com els fabricants han mantingut reunions per tal de trobar una solució.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt