Katie Taylor fa història i es penja la medalla d’or

Katie Taylor fa història i es penja la medalla d’or Katie Taylor amb la medalla d'or / Foto: pantalla RTÉ

Katie Taylor, la reina d’Irlanda, la banderera i gran esperança dels Jocs de Londres va fer història ahir en penjar-se la medalla d’or en categoria pes lleuger de boxa, la novena en tota la història de l’olimpisme irlandès, després de derrotar per un justíssim 10 a 8 la russa Sofia Otxigava i va fer vibrar el públic que omplia l’ExCel Arena de la capital britànica, amb majoria aclaparadora d’afeccionats irlandesos.

A tota Irlanda es van viure escenes de joia i emoció, particularment a Bray (Comtat de Wicklow), d’on és originària Taylor i on hi ha l’atrotinadíssim gimnàs d’entrenament de la boxadora. A més, si encara no hi havia prou nervis entre els seus conciutadans, una avaria elèctrica va tenir amb l’ai al cor els milers de seguidors que es van aplegar davant d’una pantalla gegant a Bray i només va poder ser reparada deu minuts abans que comencés el combat.

Un cop confirmada la medalla d’or, Katie Taylor va començar a rebre les felicitacions de tothom, primer ministre i president inclosos, convertint-se en trending topic a Twitter. I quan va sonar l’himne irlandès es va produir el clàssic dels clàssics, Taylor va començar a moure els llavis però finalment va desistir, com fan molts irlandesos que no saben cantar la Cançó del Soldat perquè és en gaèlic.

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt