Anglaterra sols té un 12% de suport entre els irlandesos
Torna l’estiu, tornen els tornejos internacionals de futbol -enguany l’Eurocopa- i com d’habitud, els boys in green, que ja fa uns quants anys que estan en hores baixes, no hi participen, per la qual cosa, els irlandesos interessats en aquesta competició han d’anar amb algun altre equip i òbviament, atesa la tumultuosa i violenta història amb Anglaterra, l’equip de Gareth Southgate no genera gaire simpatia entre els irlandesos.
En aquest sentit, la casa d’apostes BoyleSports va fer una enquesta amb una mostra de mil persones a qui va demanar quina era la selecció a qui donaven suport durant aquesta Eurocopa. El resultat revela que Anglaterra compta amb el suport del 12% dels irlandesos, essent la més popular, seguida d’Espanya i de França, amb un 10%, i d’Escòcia, amb un 7%.
D’altra banda, la impressió és que com que Irlanda no hi juga, el gros dels irlandesos té un interès més futbolístic -gaudir d’un partit de futbol tot fent una pinta en un pub- que no pas de vincle amb cap equip concret, tot i que, evidentment, a cada partit té la seva selecció preferida depenent de factors ben diversos. També n’hi ha que no hi tenen gens d’interès, alguns arribant a l’extrem que no saben ni que es juga l’Eurocopa.
Tornant al 12% de suport a Anglaterra, aquest és el percentatge més alt, probablement perquè la cosa està molt repartida entre uns quants equips, però és una mica paradoxal perquè gairebé tots els irlandesos, en grau més alt o més baix, segueixen algun equip de la Premier, que potser té un jugador que juga amb Anglaterra, per la qual cosa, en un partit de lliga voldrien que el jugador en qüestió guanyés, però, per contra, a l’Eurocopa els agradaria que fos humiliat juntament amb tota la selecció anglesa.
Així doncs, amb aquest panorama, sembla que no va sortir gaire bé la iniciativa de PaddyPower durant l’anterior Eurocopa en què va demanar als irlandesos de fer el cor fort -o anglès-, alegrant-se dels gols d’Anglaterra i és que la casa d’apostes va crear un fons on posava deu mil euros per cada gol dels anglesos, amb els diners essent invertits en clubs de futbol d’Irlanda triats pels ciutadans, que podien gastar-se’ls en millores a les instal·lacions o en compra de material.
I com no podia ser de cap altra manera tractant-se de PaddyPower, a fi de cridar una mica l’atenció i crear polèmica, la casa d’apostes va provocar el personal assegurant que amb l’estat de les instal·lacions de molts clubs d’Irlanda, cada trenta segons hi havia una possible futura estrella del futbol irlandès que es passava a la GAA, l’associació d’esports gaèlics, enemiga aferrissada del futbol i de gairebé qualsevol esport considerat estranger, sobretot si és d’origen britànic.