L’afer entre Dublin Bus i el Bohemian FC no té aturador

L’afer entre Dublin Bus i el Bohemian FC no té aturador El bus del Bohemian a O'Connell Street / Foto: Liffey

La ciutat de Dublin té quatre equips a la primera divisió de futbol: el Bohemian de Phibsboro, el Shamrock Rovers de Tallaght, el Shelbourne de Drumcondra i el St Patrick’s Athletic d’Inchicore. D’altra banda, Dublin Bus opera a tota la ciutat i rodalia, fet pel qual hom podria pensar que la companyia hauria de ser neutral en qüestions futbolístiques, però no és ben bé així perquè l’afer entre Dublin Bus i el Bohemian és molt descarat i ja ni dissimulen.

En aquest sentit, el juny del 2022, el club de Phibsboro va anunciar que jugaria els partits de Copa abillat amb una samarreta que tenia el mateix disseny que els seients dels double deckers dublinesos i el març del 2023, la companyia d’autobusos va esdevenir patrocinador del club, estampant el seu nom a les samarretes de l’equip femení, del d’amputats i del d’inclusió social.

A més, d’ençà del primer partit de la temporada 2023, quan juga a casa, l’equip femení planta un autobús al mig de camp, però no a l’estil catenaccio italià, en forma de barrera de jugadores amb l’objectiu d’impedir que el rival marqui, sinó de manera literal, amb un dels icònics autobusos de dues plantes que van amunt i avall per la ciutat circulant per la gespa del Dalymount Park, això sí, evidentment, a una escala més petita i amb una forma més aplanada i que duu la pilota al mig del camp just abans de començar el matx.

Tanmateix, l’afer entre club i companyia no va acabar aquí i ha anat una mica més enllà, però a la inversa, és a dir, que si fins ara era el Bohemian qui havia dut el nom de Dublin Bus o el disseny dels seients a la seva samarreta, fa unes setmanes van ser els Gypsies els qui van estampar els seus colors en un double decker de Dublin Bus, que opera una de les línies que passen per Phibsboro Road, a tocar del Dalymount Park, l’atrotinadíssim estadi de l’equip.

El bus roig-i-negre també forma part d’una campanya que pretén d’encoratjar les dones a superar barreres i fer dues coses que fins ara han tingut un clar domini masculí: jugar o anar al futbol i conduir un autobús. En el primer cas, el club ha tingut un increment d’un 11% en el nombre d’inscripcions de noies a les categories inferiors; en el segon, Dublin Bus ha vist augmentar el nombre de conductores i durant les darreres setmanes ha organitzat jornades de portes obertes dedicades a les dones interessades a seure davant del volant d’un double decker.

 

Torna a dalt