Portlaoise no jugarà els 0,3 segons contra Limerick

Portlaoise no jugarà els 0,3 segons contra Limerick Temps restant del Portlaoise Panthers - Limerick Sport Eagles

El basquetbol no és un esport gaire estès a Irlanda, eclipsat pel futbol, el rugbi i sobretot els omnipresents esports gaèlics, per la qual cosa no n’acostumen a sortir gaires notícies a la premsa; de fet, probablement, hi ha molta gent que no sap que hi ha una lliga de bàsquet. Tanmateix, durant les darreres setmanes, aquest esport, regulat per Basketball Ireland, ha estat notícia en dues ocasions.

La primera va ser per la crida al boicot al partit classificatori per a l’Eurobasket 2025, que a principi de febrer va enfrontar la selecció femenina amb Israel, tot i que finalment el matx es va disputar, això sí, en camp neutral, a Riga (Letònia), i amb una victòria contundent de les israelianes per 87 a 57, que sembla que van fer pagar a les irlandeses per la polèmica o potser per no haver fet l’habitual salutació i intercanvi de regals abans del partit.

I ara, el basquetbol ha tornat a l’actualitat esportiva per una història molt rocambolesca en què tot gira al voltant d’un període curtíssim de temps: 0,3 segons. El serial va començar el dissabte 23 de març en el partit que enfrontava el Portlaoise Panthers i el Limerick Sport Eagles, corresponent als quarts de final de la Divisió 1, amb victòria per als visitants per només dos punts de diferència, 78 a 80.

El motiu de tot l’enrenou és que els dos punts que van acabar decantant la balança per als de Limerick van arribar mitjançant dos tirs lliures per una falta comesa quan, segons el Portlaoise Panthers, ja feia 1,6 segons que havia sonat la botzina que indicava el final del partit, per la qual cosa van apel·lar, presentant un vídeo com a prova. A més, un cop llançats els tirs lliures, els àrbitres no van permetre que el Portlaoise disposés de la pilota donant per acabat el partit.

Després, el Comitè Nacional d’Apel·lació (NAC) va determinar que s’havia de repetir el partit, adduint que els àrbitres i el responsable de la taula haurien d’haver afegit una fracció de segon al marcador. Més tard, la història va fer un gir encara més rocambolesc quan el Comitè de la Lliga Nacional va anul·lar la decisió del NAC i va determinar que només s’havien de jugar 0,3 segons.

Amb tot, el Portlaoise Panthers ha emès un comunicat informant que no jugarà el partit ni apel·larà la decisió del Comitè de la Lliga Nacional, recordant que la seva apel·lació era perquè considerava que la falta s’havia fet fora de temps, no per demanar de disposar de 0,3 segons; també addueix que jugar aquest irrisori període de temps aniria en contra dels valors del basquetbol i que no tindria cap mena de sentit que el Limerick Sport Eagles fes el desplaçament per jugar només 0,3 segons.

 

Notícies relacionades

Torna a dalt