Engega la lliga de futbol, una competició que agafa volada

Engega la lliga de futbol, una competició que agafa volada Una jugada del partit Bohemian FC - Sligo Rovers / Foto: Liffey

Aquest divendres setze de febrer ha començat la temporada 2024 de la lliga irlandesa de futbol, una competició que es diputa en anys naturals, de febrer a octubre, i que després de molts anys d’ostracisme i de ser ignorada pel gros dels afeccionats a aquest esport -molt més interessats en la Premier anglesa-, sembla que guanya popularitat, com així va quedar demostrat el novembre passat amb un Aviva Stadium ple a vessar durant la final de la Copa d’Irlanda, en un partit que va enfrontar el Saint Patrick’s Athletic i el Bohemian FC.

I en aquest inici de la temporada 2024, Liffey TV va desplaçar-se al Dalymount Park, al popular barri dublinès de Phibsboro, que és el que ens queda més a prop, per tal de copsar l’ambient del partit que enfrontava l’equip local, el Bohemian FC -també conegut com the Gypsies- amb l’Sligo Rovers -coneguts com The Bit O’ Red.

L’atrotinadíssim Dalymount Park va aplegar 4.432 persones, un sold out, és a dir, totes les entrades venudes; si a això hi afegim que els afeccionats gypsies són força proclius a cantar, el resultat va ser un ambient amb molt de caliu, ja abans que la pilota comencés a rodar, incloent una pancarta dedicada al porter visitant, Ed McGinty, cedit per l’Oxford anglès i a qui el Bohemian havia volgut fitxar. I unes bengales, que tot i estar prohibides, van ser enceses per les dues afeccions.

Amb el xiulet inicial va començar l’hora de la veritat, però la primera jugada no va ser de gaire qualitat, clarament. De tota manera, al minut 5, l’estonià Sten Reinkort, que debutava amb el Bohemian, va fer un teva meva amb James Clarke i va plantar-se sol davant del porter McGinty, a qui va superar per dalt, fet que va desencadenar l’eufòria entre les hordes gypsies.

Amb tot, l’alegria local va durar una mica més d’un quart d’hora, fins al minut 23, quan després d’un període de domini del Bohemian que no va materialitzar-se en res, una triangulació a la banda esquerra de l’àrea i un seguit de rebots entre el defensor Rob Cornwall i l’atacant Reece Hutchinson va acabar amb gol per als visitants. Alguns afeccionats locals van reclamar mans de Hutchinson, però a la repetició de la jugada sembla que la pilota, primer toca a la part inferior del pit de Hutchinson i després al seu genoll.

I quan ja passaven dos minuts del 45, una jugada iniciada amb un córner de l’Sligo va fer que la defensa del Bohemian semblés una congregació de les Germanetes de la Caritat, amb Fabrice Hartmann controlant la pilota a la frontal de l’àrea, fent una sèrie de driblings entre defensors i superant el porter Kacper Chorazka, que va arribar a tocar la pilota, però que no va poder evitar el gol.

Ja a la segona part, el Bohemian va disposar d’algunes oportunitats per a empatar, com un xut de falta de Jordan Flores, amb un perillosíssim bot davant de McGinty, que va poder refusar a córner. D’altra banda, com és habitual en aquestes ocasions, McGinty va mirar de perdre tant de temps com fos possible, cosa que va treure de polleguera els afeccionats locals, que demanaven a l’àrbitre que ho tingués en compte.

De fet, això, juntament amb els jugadors de l’Sligo que hi posaven més pa que formatge després de qualsevol topada amb un contrari, va suposar que l’àrbitre afegís set minuts. I va ser al temps de descompte, més concretament al minut 94, que una pilota penjada a l’olla per Dylan Connolly va ser rematada de cap per Clarke des del llindar de l’àrea petita, aconseguint l’empat in extremis. Òbviament, al gol va desfermar la bogeria al Dalymount Park.

El Bohemian encara va tenir alguna oportunitat més, però una va sortir desviada i a l’altra, l’àrbitre no va assenyalar penal. Xiulet final i repartiment de punts, un resultat que, veient com havia anat el partit, va deixar tothom prou content.

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt