Canvi al Bohemian FC, Thin Lizzy substitueix Bob Marley

Canvi al Bohemian FC, Thin Lizzy substitueix Bob Marley La nova segona equipació dels Gypsies / Foto: Bohemian FC

Si hi ha un club de la lliga irlandesa de futbol que gairebé podria considerar-se una empresa del ram del tèxtil, aquest és, sens dubte, el Bohemian FC, l’equip del popular barri dublinès de Phibsboro que cada temporada sorprèn tothom quan anuncia quina serà la seva segona equipació, amb què s’abilla quan juga de visitant, o la de la Copa.

En aquest sentit, l’any passat, quan disputava els partits de lliga lluny del seu atrotinadíssim feu del Dalymount Park, solia vestir una samarreta que rememorava el concert que Bob Marley and the Wailers van fer a l’estadi el sis de juliol del 1980, amb la cara del rei del reggae estampada a la part davantera i lluint una banda de colors verd, groc i vermell, que li donava toc molt rastafari. Pel que fa a la Copa, competició en què els Gypsies van ser finalistes, la samarreta imitava un seient d’autobús de Dublin Bus.

I per a la temporada 2024, que comença divendres vinent, el Boh ha anunciat que la seva segona equipació estarà dedicada a Thin Lizzy, una banda irlandesa de rock dur fundada a Dublin a final dels seixanta i liderada per Phil Lynnott. La connexió entre Thin Lizzy i el Bohemian FC és la mateixa que amb Bob Marley, és a dir, haver fet un concert al Dalymount Park, en aquest cas, el vint-i-u d’agost del 1977. Així doncs, si continua aquesta tendència, qui vulgui saber com serà la samarreta els anys vinents, potser caldrà que consulti qui ha fet un concert en aquest estadi.  

Tornant a l’equipació d’enguany com a visitant, és de color blanc, però amb tocs violetes, més concretament a les vores del coll i de les mànigues -on hi ha estampades roses negres-, a les petites roses repartides per tota la samarreta i a les línies de punts que les uneixen; a la part inferior hi ha una reproducció del cartell del festival en què la banda va actuar a casa dels Gypsies. I al darrere, una mica per sota del coll, hi ha escrit El divendres al vespre aniran vestits per matar, una frase inclosa en una de les cançons més conegudes de Thin Lizzy, The Boys Are Back in Town. Detalls al final de l'article.

D’altra banda, ahir al vespre, el ple municipal de Dublin va aprovar el permís urbanístic per a construir un nou Dalymount Park, una notícia llargament esperada puix que l’estadi actual cau a trossos; de fet, literalment, només queden trossos de l’estadi original, amb una sola graderia en condicions.

L’estadi nou hauria d’estar acabat just per a començar la temporada 2027 i tindria una cabuda per a 8.034 espectadors; ara és de 3.400, molt lluny dels 48.000 dels anys de glòria del Dalymount Park, als anys cinquanta. Un altre canvi important serà l’orientació, que passarà a ser nord-sud, ara és est-oest, fet que causa problemes de contrallum a un dels equips, sobretot al vespre quan el sol es pon. A banda de l’equipament esportiu, també hi hauria oficines, botigues, restaurants i una plaça cívica.

Torna a dalt