Catalunya entra al món de la GAA amb samarreta pròpia

Catalunya entra al món de la GAA amb samarreta pròpia La samarreta de la selecció catalana d'esports gaèlics / O'Neill's

Del 24 al 28 de juliol se celebra a la ciutat nord-irlandesa de Derry el Campionat del Món de la GAA, sigles de Gaelic Athletic Association, és a dir, l’entitat que regula els esports gaèlics, tant en normes de joc -que són molt variades i curioses- com en competicions. Al mundial dels esports gaèlics hi participa un ampli ventall d’equips amateurs -en alguns casos molt amateurs-, que representen clubs, ciutats, regions, nacions, estats, conglomerats sense gaire sentit i fins i tot supracontinents, com Australàsia.

Tenint en compte que és un campionat de la GAA, òbviament, s’hi juga a futbol gaèlic i a hurling, tant en categoria masculina com en femenina. Tanmateix, amb tants equips i només cinc dies de competició, els partits podrien titllar-se d’exprés puix que a la fase de grups només duren divuit minuts -dues parts de nou minuts amb un descans de dos-, a la fase eliminatòria de dissabte, vint-i-quatre -dues parts de dotze minuts-, i a les finals de diumenge, mitja hora, a quinze minuts per part i amb un descans de cinc minuts.

D’altra banda, el gros de la competició es disputa a l’Owenbeg Centre of Excellence, unes instal·lacions situades a una trentena de quilòmetres de Derry, mentre que les finals tindran lloc al Celtic Park, amb una cabuda per a divuit mil espectadors i que és l’estadi on solen jugar els equips d’esports gaèlics del comtat de Derry. Pel que fa a la competició en si, la varietat dels equips participants, anant dels que ja fa temps que estan establerts i tenen una estructura de club sòlida fins al grup d’amics que acaba de començar, queda reflectit al marcador, amb resultats d’escàndol tot i la curta durada dels matxs.

I com no podia de ser altrament, O’Neills, la proveïdora oficial de samarretes de la GAA -en té el monopoli perquè tots els comtats d’Irlanda s’abillen amb material d’aquesta casa-, ha produït la indumentària dels equips participants, entre les quals la de Catalunya, amb un disseny que recorda força la samarreta que en el passat va lluir la selecció catalana de futbol, més concretament, la de les quatre barres vermelles sobre un fons groc.

El preu de venda és de 63 euros i la podeu comprar a la botiga virtual d'O'Neills.

 

Torna a dalt