Noi, la teva cara no sembla la de la foto del passaport...

Noi, la teva cara no sembla la de la foto del passaport... L'Oficina de Passaports a Dublin / Foto: Liffey

Dimarts passat, el Shamrock Rovers, l’actual campió de la lliga irlandesa de futbol i que també lidera la competició aquesta temporada, va jugar el partit d’anada corresponent a la segona ronda de la Lliga de Campions contra el Ludogorets búlgar, equip de la ciutat de Razgrad i que ha guanyat de manera consecutiva les darreres onze lligues del seu país. El resultat del matx va ser força dolent per als irlandesos, que van perdre per tres a zero, amb l’agreujant que el tercer gol el van encaixar al minut 94.

De fet, tota l’organització del viatge ja va ser una odissea perquè a Razgrad i rodalia no hi ha cap aeroport, a banda que contractar un vol xàrter en plena temporada turística és gairebé una missió impossible. Així doncs, l’opció més factible va ser volar fins a Bucarest, la capital romanesa, que és a una distància de 140 quilòmetres que es recorre en dues hores i quart.

De tota manera, si no n’hi havia hagut prou amb l’amarga derrota al Ludogorets Arena, durant la tornada cap a Bucarest la cosa es va complicar per a Daniel Fulham, un afeccionat del Rovers de vint-i-vuit anys que havia anat a animar el seu equip juntament amb una vintena de seguidors dels de Tallaght, a qui els guardes fronterers búlgars van trobar que no s’assemblava gaire a la persona que apareixia a la foto del seu passaport, fins al punt que el van arrestar i el van tenir tancat en una cel·la durant trenta-sis hores.

A partir d’aquell moment va començar una marató diplomàtica i administrativa, amb la intervenció d’Afers Estrangers, de l’Oficina de Passaports i de la Garda, que van contactar amb les autoritats búlgares confirmant la identitat de Fulham i assegurant que la documentació de l’afeccionat del Rovers era vàlida. Finalment, després de moltes hores d’incertesa, la policia el va deixar en llibertat i Fulham va poder fer via cap a Bucarest a fi d’agafar un avió que el va dur a casa.

Segons explica la mare del jove, sembla que la diferència de cares és que la foto del passaport se la va fer l’any 2019, just abans de passar pel quiròfan i operar-se la mandíbula, per la qual cosa ara no se li veu la cara inflada; de tota manera, essent un afeccionat empedreït del Rovers, ha viatjat per molts llocs durant les primeres rondes de les competicions europees i mai no havia tingut cap problema.

Font: RTÉ i The Journal.ie

 

Torna a dalt