Irlanda supera amb molt bona nota els tests de tardor

Irlanda supera amb molt bona nota els tests de tardor La samarreta d'Irlanda de rugbi / Foto: Elverys

Amb la victòria ahir a l’Aviva Stadium contra l’Argentina per un contundent 53-7 el Quinze del Trèvol mira amb molts bons ulls el futur i és que els tests de tardor, una sèrie de partits en què participen les principals potències de la pilota oval, tant en categoria masculina com en femenina, han confirmat la bona forma dels irlandesos, que han comptat els partits per victòries: tres de tres, tot i que també cal tenir en compte que sempre han jugat a casa.

Els verds van començar la seva sèrie el sis de novembre contra el Japó, en un matx que, a priori, havia de ser força assequible, però que, d’altra banda, va ser abordat amb molta cautela tot recordant la inesperada victòria nipona a la Copa del Món del 2019, que va tenir lloc al país del sol naixent. De tota manera, enguany la història va ser totalment diferent i els irlandesos van dominar clarament el partit, imposant-se per 60-5, amb tres assajos d’Andrew Conwey i amb el capità Johnny Sexton arribant als cent partits amb la samarreta verda.

El plat fort va arribar el tretze de novembre, amb la recepció dels totpoderosos All Blacks. Com és tradició, abans de començar el partit els neozelandesos van fer la Haka, que al final va ser lleugerament eclipsada per una part del públic, que va cantar la popular tornada de la cançó The Fields of Athenry. Òbviament, els All Blacks són molt All Blacks i aquí la cosa va anar molt més igualada, fins al punt que van ser dos cops de càstig transformats per Joey Carbery en els darrers set minuts el que va decantar la balança cap al costat irlandès, essent la seva tercera victòria contra Nova Zelanda en trenta-tres enfrontaments.

I ahir, tot i un inici molt prometedor dels Pumas, que al minut tres van completar un avanç de la línia de tres quarts de manual amb un assaig de Mateo Carreras, que amb la posterior transformació d’Emiliano Boffelli va situar els argentins en un sorprerent avantatge, per matiner, de 0-7, la seva casella al marcador va romandre inalterada la resta del partit; per contra, la d’Irlanda va anar sumant punts sense aturador, amb set assajos -de sis jugadors diferents- i un efectiu Carbery, que va anotar sis conversions -de set temptatives- i els dos cops de càstig que va xutar.

Així doncs, els homes d’Andy Farrell, que s’han situat quarts al rànquing mundial, encararan el Sis Nacions, tota una icona dels tornejos de rugbi, amb la moral ben alta, tot i que en alguna edició del passat s’hi ha arribat d’aquesta mateixa manera i un mal inici ha esvaït les aspiracions dels irlandesos, que no acostumen a fer gaires bones actuacions quan hom els considera els favorits; de fet, les millors èpoques dels verds han estat quan no es comptava amb ells.

Torna a dalt