Les restriccions podrien deixar Dublin sense Eurocopa

Les restriccions podrien deixar Dublin sense Eurocopa Partit de futbol a l'Aviva Stadium / Foto: Liffey

Irlanda és un dels països europeus amb unes restriccions contra la Covid-19 més fortes, sobretot pel que fa a esdeveniments que apleguin molta gent, i això podria fer que la UEFA decideixi de substituir Dublin com a una de les dotze seus de l’Eurocopa 2020, que va suspendre’s l’any passat i que, en principi, se celebrarà l’estiu vinent. En aquest sentit, l’organisme del futbol europeu havia posat el set d’abril com a data límit per a saber quines eren les normes amb relació a l’assistència de públic als partits.

Els organitzadors volen que als estadis hi hagi, pel cap baix, un 25% dels seients ocupats pels espectadors, però tal com està la situació actual a Irlanda, no s’albiren gaires canvis durant els mesos vinents, per la qual cosa, en cas que es disputessin partits a l’Aviva Stadium, l’estadi designat per a la seu dublinesa, molt probablement no hi hauria públic.

Amb tot, continuen els contactes entre les parts implicades, com la Federació Irlandesa de Futbol (FAI), l’autoritat sanitària, l’ajuntament de Dublin i el govern, i per ara s’ha informat la UEFA que no s’està en una posició d’assegurar que es pugui permetre el nivell mínim d’espectadors per als quatre partits previstos a l’Aviva.

A més, sembla que durant les setmanes vinents les circumstàncies encara podrien ser menys satisfactòries perquè la UEFA doni el vistiplau definitiu a la capital irlandesa, puix que el govern té intenció d’ampliar la llista negra de països en què els passatgers que n’arribin han de fer una quarantena obligatòria de catorze dies al Crowne Plaza Hotel de Santry (Dublin 9).

A la darrera actualització es va evitar d’incloure Alemanya, França i Itàlia a fi de no incomodar aquests països i perquè hi resideixen molts irlandesos, però sembla que durant els dies vinents, el govern sucumbirà a la pressió del grup d’experts que l’assessora (NPHET), que ja ho va recomanar fa una setmana, i acabarà incloent-los a la llista negra.

ACTUALITZACIÓ 23/04/2021: la UEFA ha descartat Dublin com a seu de l’Eurocopa; dels quatre partits que s’havien de disputar a l’Aviva, tres es jugaran a Sant Petersburg -els de la fase de grups-, i un -el de vuitens de final- al londinenc Wembley.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt