Irlanda acaba sense benzina i perd contra Gal·les (21-16)

Irlanda acaba sense benzina i perd contra Gal·les (21-16) Servei de banda al Gal·les - Irlanda / Pantalla Virgin Media TV

El Quinze del Trèvol, o més aviat Catorze del Trèvol a partir del quart d’hora de partit, ha perdut avui contra Gal·les al Principality Stadium de Cardiff en quedar-se sense benzina a partir dels darrers vint-i-cinc minuts de la segona part, quan s’ha començat a percebre clarament el cansament dels jugadors irlandesos fruit de la inferioritat numèrica derivada de l’expulsió de Peter O’Mahony.

La primera part ha començat amb un clar domini irlandès que no ha tingut cap recompensa, ans al contrari, un cop de càstig transformat per Leigh Halfpenny al minut 6 ha avançat els gal·lesos, 3-0. Això no ha canviat la tònica del partit, perquè els verds han continuat dominant, tot i que amb molt de joc al mig del camp sense generar gaire perill.

Al minut 15, s’ha produït la jugada que, sens dubte, més ha influenciat el partit: l’expulsió d’O’Mahony, que ha arribat al ruck (jugadors a terra defensant la posició sobre la pilota) des de força lluny i amb embranzida, donant un fort cop amb el seu braç a la cara de Tomas Francis. L’àrbitre Wayne Barnes ha demanat d’analitzar l’acció al jutge de televisió i ha acabat expulsant O’Mahony, deixant Irlanda amb catorze jugadors durant la resta del partit.

La cosa s’ha complicat encara més per als verds quan, al minut 19, Halfpenny ha transformat el segon cop de càstig, 6-0. Irlanda continuava dominant el joc davant d’una Gal·les força fluixa, però el premi no ha arribat fins al minut 29 amb la transformació d’un cop de càstig per part de Jonathan Sexton, 6-3. A partir d’aquell moment, Irlanda ha començat a accelerar, desplaçant el joc cap a la zona de 22 gal·lesa, i al minut 36, Sexton ha empatat el partit mitjançant un altre cop de càstig, 6-6.

Això ha motivat els irlandesos que només un minut després han aconseguit el primer assaig: Robbie Henshaw s’ha escapolit de la defensa vermella, quan ha estat placat ha passat la pilota a Josh van der Flier, que quan també ha estat placat gairebé a tocar la línia d’assaig, ha passat la pilota a Tadgh Beirne que, ara sí, ha pogut plantar l’oval a la zona de marca, 6-11. Conversió de Sexton, 6-13.

La segona part ha començat de la mateixa manera com ha acabat la primera, amb control irlandès i amb la sensació que els verds es distanciarien encara més al marcador; tanmateix, al minut 49, un malentès entre Garry Ringrose i Conor Murray una mica més enllà de la línia de 22 ha estat aprofitat per George North, que ha recorregut uns vint-i-cinc metres sense gaire oposició, atès que Irlanda ja començava a patir la fatiga per la inferioritat numèrica, i només James Lowe ha mirat d’aturar-lo al darrer moment, sense reeixir, 11-13. Halfpenny, des d’una posició força difícil per la manca d’angle, ha errat la conversió.

Deu minuts més tard i ja amb els irlandesos emprant la benzina de reserva, una jugada llarga paral·lela a la zona de marca que ha desgastat una ja molt delmada defensa verda ha acabat amb Louis Rees-Zammit fent un assaig, al límit, per una de les cantonades, 16-13. Conversió de Halfpenny, 18-13. Set minuts després, un discutible cop de càstig transformat per Halfpenny ha deixat el marcador a 21-13.

Per si els irlandesos encara no tenien prou problemes, Sexton ha hagut de deixar el terreny de joc arran d’una lesió al genoll després d’una col·lisió amb Justin Tipuric; per ara, no se sap l’abast de la lesió, però molt probablement es perdrà el partit de diumenge vinent a l’Aviva Stadium contra França.

Durant els darrers deu minuts, Irlanda ha mostrat un cert orgull i no ha donat el partit per perdut en cap moment; al minut 72, després d’assetjar la línia de marca gal·lesa, Billy Burns ha transformat un cop de càstig, 21-16, que feia creure en el miracle que, finalment, tot i que Irlanda s’ha acostat amb perill a la zona d’assaig, no s’ha produït.

 

Torna a dalt