Targeta vermella de la FAI a diverses cases d’apostes

Targeta vermella de la FAI a diverses cases d’apostes Escut de la samarreta d'Irlanda / Foto: Liffey

El passat mes de juliol va acabar el contracte entre la Federació Irlandesa de Futbol (FAI) i l’operadora de telefonia mòbil Three, que va decidir d’abandonar el patrocini esportiu i centrar-se en el musical, i d’ençà de llavors, en els diversos partits disputats pels Boys in Green, tant amistosos com de competició oficial, a la samarreta no s’hi ha estampat cap nom.

De tota manera, no és perquè li hagin mancat pretendents i és que sembla que n’ha tingut uns quants, però el sector en què treballen les empreses interessades, les apostes, no són del grat de la FAI, que creu que lluir un nom associat a una patologia com la ludopatia enviaria un missatge erroni. El darrer a provar-ho, just abans de Nadal, va ser Paddy Power, una de les icones del sector i la més popular a Irlanda.

D’altra banda, el patrocini de les cases d’apostes és al punt de mira al Regne Unit i hi ha rumors apuntant a una prohibició imminent d’aquesta classe de publicitat -si més no a la samarreta-, fet que afectaria la meitat dels equips de la Premier League, una competició que ja fa anys que ha sucumbit als embats dels bookies, que és un dels sectors que més diners paguen per aquest concepte. Pel que fa a la GAA, l’any 2018 va votar a favor de prohibir el patrocini per part de cases d’apostes.

Amb tot, la FAI passa per una dificilíssima situació econòmica després de la nefasta gestió de John Delaney i es calcula que arrossega un deute de setanta milions d’euros, per la qual cosa, al final podria acabar cedint, malgrat que el nou director general de l’entitat, Jonathan Hill, contractat per la seva llarga experiència comercial, ha assegurat que trobar un patrocinador no associat al vici és la seva prioritat número u.

A més, hi ha el problema afegit de la pandèmia, que ha obligat els equips de la modestíssima i ignorada lliga irlandesa a jugar a porta tancada, reduint els ingressos de manera ben notable. Amb aquest panorama tan desolador, per a sobreviure una temporada més així, molts equips dependran d’una ajuda de la FAI que, si no és que al seu torn rep una injecció de diners del govern per ara molt incerta, no podrà pagar res.

Font: Irish Independent

Torna a dalt