Premier i Covid-19 podrien unir les dues lligues de futbol

Premier i Covid-19 podrien unir les dues lligues de futbol Escut de la selecció irlandesa de futbol / Foto: Liffey

Una característica que comparteixen les dues lligues de futbol que es juguen a Irlanda és que són competicions molt minoritàries i eclipsades per lligues d’altres països, sobretot la Premier League anglesa però, gràcies als paquets televisius i la globalització, també de l’espanyola i de la italiana. A més, s’hi ha d’afegir el fet que els pocs afeccionats dels equips de l’illa no s’avenen gens amb els rivals i als partits s’hi respira molta tensió, un aspecte que, al Nord, s’accentua per motius polítics, i això ha creat una imatge força negativa.

De tota manera, algunes coses podrien canviar si es crea una lliga que englobi equips de la República i del Nord, una cosa que ja passa al rugbi o als esports gaèlics, on no hi ha lligues ni federacions diferenciades a banda i banda de la frontera; en el primer cas -el de la pilota ovalada-, fins i tot es juguen els partits de la selecció absoluta amb un únic equip: el popular i darrerament força reeixit Quinze del Trèvol.

En aquest sentit, els deu equips que juguen a la Premier Division de la League of Ireland han enviat una carta conjunta a la Federació Irlandesa de Futbol (FAI) mostrant el seu desig de crear una lliga per a tota l’illa i demanant-li que treballi amb la UEFA i la Federació Nord-irlandesa de Futbol (IFA) a tal efecte.

De fet, la carta és una rèplica de la que deu dels dotze equips de la lliga nord-irlandesa van enviar a l’IFA, que l’any passat ja va refusar la idea proposada per la consultora neerlandesa Hypercurbe, contractada per l’emprenedor tecnològic Kieran Lucid.

El format consistia a fer una primera ronda per separat i després una segona, anomenada Golden Round (Ronda Daurada), amb vuit equips del Sud i sis del Nord, que jugarien eliminatòries. El guanyador s’emportaria el títol de King of the Island (Rei de l’Illa).

D’altra banda, això d’unir les dues lligues és una idea força vella però, sigui per una raó o altra, mai ha prosperat; amb tot, ara, amb la Premier League eclipsant-ho tot i amb la crisi de la Covid-19, que ha deixat els clubs en una situació econòmica encara més difícil que d’habitud, podria fer-ho desencallar per instint de supervivència.

Font: The 42.ie (The Journal.ie)

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt