Llum verd al circuit d’aigües braves de George’s Dock

Llum verd al circuit d’aigües braves de George’s Dock Zona inundable de George's Dock, Dublin 1 / Foto: Liffey (Abril 2018)

Ahir al vespre, el ple municipal de Dublin, que se sol celebrar el primer dilluns de cada mes, va donar el seu vistiplau definitiu al projecte que pretén convertir la zona inundable de George’s Dock (foto), a l’IFSC (Dublin 1), en un circuit d’aigües braves en què es podran practicar diverses modalitats esportives com caiac, canoa i el que probablement atraurà l’atenció de més gent per la seva vistositat: el ràfting.

↓ Vídeo del projecte a sota ↓

El resultat de la votació del ple va ser força clar, 37 vots favorables i 19 en contra, i és que si bé en un primer moment el projecte podria semblar un caprici, sobretot tenint en compte que el pressupost és de 22 milions d’euros, quan inicialment era de 12 milions, tot i que no s’hi havien inclòs alguns costos essencials com el disseny i dos nous edificis, el circuit tindrà el seu costat formatiu.

En aquest sentit, a banda dels practicants de caiac, canoa i ràfting, les instal·lacions també seran utilitzades per a formació d’equips de salvament. Es preveu que el circuit d’aigües braves tingui, pel cap baix, uns 36.000 usuaris, que seria la xifra mínima a fi d’assegurar-ne la rendibilitat a partir del segon any de funcionament.

Evidentment, la notícia ha estat molt ben rebuda per les associacions que promouen aquests esports, que han assegurat que el projecte serà un autèntic revulsiu perquè, ara, si es vol evolucionar cap a un nivell més competitiu, hom ha d’anar-se’n a l’estranger. També pels serveis d’emergència, que ara tenen molt difícil de fer formació a causa de la contaminació i del poc cabal dels rius a les capçaleres.

Una altra cosa que clarament millorarà molt serà el lloc, que sol estar molt brut, tant quan hi ha aigua -per brutícia o algues que creixen en aigua estancada (foto)- com quan està buit, fet que no ha impedit que durant uns quants anys s’hi hagin celebrat esdeveniments com l’Oktoberfest o un mercat de Nadal.

Media

Torna a dalt