El tradicional Liffey Swim arriba a l'edició número 100

El tradicional Liffey Swim arriba a l'edició número 100 Els participants al Liffey Swim 2014 passant pel Ha'penny Bridge / Foto: Liffey

Avui al migdia tindrà lloc el tradicional Liffey Swim, la cursa de natació pel centre de Dublin -única a Europa d’aquestes característiques- que enguany arriba a l’edició número cent. De tota manera, la cursa ha estat penjant d’un fil fins al darrer moment a causa de la mala qualitat de l’aigua, molt afectada per la pluja dels últims dies, que ha tornat a deixar en evidència la insuficient i obsoleta infraestructura de tractament.

De tota manera, com cada any, l'elèctrica ESB deixarà anar aigua d'una reserva situada riu amunt que farà que el Liffey baixi molt més net que d'habitud i és que amb el resultat de les anàlisis fetes a les mostres d’aigua al llarg de la setmana, el Servei de Salut ha recomanat de no tirar endavant el Swim i ha deixat la darrera paraula als organitzadors, el Leinster Open Sea, que han decidit de procedir, essent aplaudit per molts dels participants que esperen la prova amb candeletes.

I els valents que tinguin dubtes, que segueixin el savi consell de Kenneth Ruddock, de 89 anys i el guanyador viu més antic -va vèncer a l’edició del 1947-, que ha fet una evident recomanació als nedadors: que no beguin aigua del Liffey. Curiosament, l’origen de la prova, que va celebrar la seva primera edició l’any 1920 i que no va incorporar les dones fins al 1977, va ser demostrar que nedar al Liffey no suposava cap risc per a la salut.

Media

Torna a dalt