Un anglès és el Jove Futbolista Irlandès del 2018

Un anglès és el Jove Futbolista Irlandès del 2018 Partit de la selecció irlandesa de futbol / Foto: Liffey

La Federació Irlandesa de Futbol (FAI) celebrarà aquest diumenge vinent una gala en què entregarà diversos guardons relacionats amb el futbol internacional i el jurat, format per membres de l’Associació Irlandesa de Periodistes de Futbol (SWAI), ha decidit que el premi per al millor Jove Jugador Irlandès del 2018 sigui per a Declan Rice, que actualment juga de migcampista al West Ham United, l’equip de la Premier League que disputa els partits com a local al London Stadium, antigament anomenat Olympic Stadium, i que és entrenat pel xilè Manuel Pellegrini.

Amb tot, si el guanyador d’aquest guardó hagués estat un altre jugador, molt probablement la notícia hauria passat desapercebuda, com sol ser habitual en tot allò que fa referència al futbol irlandès, totalment eclipsat per la Premier League, a excepció dels partits de la selecció absoluta, però Declan Rice ha estat al punt de mira de la premsa esportiva durant els darrers mesos perquè havia de decidir si jugava amb Irlanda o si, per contra, ho feia amb Anglaterra.

Finalment, després d’un temps d’incertesa i amb les dues seleccions emetent uns bells cants de sirena a fi d’intentar de convèncer el jugador, ara fa un mes Rice va triar Anglaterra i és que tot i que els seus avis paterns eren de Douglas (Comtat de Cork), fet que li donava dret a poder jugar amb Irlanda, ell va néixer a Anglaterra, a Kingston upon Thames, hi ha viscut tota la seva vida i en el futbol de clubs sempre ha jugat allà.

Tornant al guardó, el jurat de la SWAI ha explicat que la decisió es va prendre al gener i es va tenir en compte els nou partits que Irlanda va disputar durant el 2018, dels quals Rice en va jugar tres, això sí, tots amistosos, per la qual cosa ha pogut canviar de selecció. De tota manera, malgrat que ara Rice ha virat del verd cap al blanc, el jurat s’ha mantingut en la seva decisió inicial. D’altra banda, la FAI ha confirmat que el jugador no anirà a recollir el premi en persona.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt