Tesco declara la guerra a tots els seus competidors

Tesco declara la guerra a tots els seus competidors Tesco igualant el preu d'Aldi / Foto: Liffey

Fins ara la guerra de la cadena britànica de supermercats Tesco s'havia centrat en els seus rivals alemanys Aldi i Lidl, primer posant etiquetes comparatives als prestatges i demostrant que els seus preus eren iguals o inferiors; no tenint-ne prou Tesco va anar una mica més enllà i va començar a tornar la diferència, en cas que a Lidl i a Aldi fos més barat, en forma de val de descompte utilitzable per a la següent visita al súper.

Tanmateix, els alemanys no paren de guanyar quota de mercat i és que a la creença popular, malgrat les mesures de Tesco, Aldi i Lidl continuen tenint la imatge de ser els que tenen millors preus i això té els seus efectes en època de crisi quan com, paradoxalment diu la famosa frase de Tesco, “cada petit detall ajuda” (Every little helps).

Així doncs, els britànics han iniciat un nou front, aquesta vegada contra Dunnes i Supervalu, acceptant els vals de descompte d'aquestes cadenes de supermercats que solen ser d'entre 7 i 8 euros quan un client compra per un valor superior als 40 euros. L'oferta serà vigent a 30 establiments de Dublin i a 13 a la resta de la República; els Tesco Express n'han quedat exclosos.

L'adquisició de Superquinn per part de Supervalu ha revolucionat el mercat irlandès i amb un 25.2% de quota de mercat, la cadena resultant, que rep el nom de Supervalu i que ha suposat la desaparició del nom Superquinn malgrat ser tota una icona al sector, trepitja els talons a Tesco, que ha baixat fins al 26%, una pèrdua d'1.7% en un any.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/jftZ

Torna a dalt