Agrupar-se per tal de rebaixar el rebut de la llum

Agrupar-se per tal de rebaixar el rebut de la llum Consumint electricitat a mansalva / Foto: Liffey

Malgrat que fa uns anys quan es va liberalitzar el mercat energètic, tant d'electricitat com de gas, es va vendre com una cosa que faria baixar l'import del rebut, la realitat ha estat una altra i des de l'any 2011 la tarifa d'aquestes dues fonts d'energia ha pujat un 21% i un 35%, respectivament, fent encara més difícil de poder pagar el rebut que, de retruc, ha provocat un augment força destacable en el nombre de desconnexions.

Tanmateix, ara aquesta situació podria canviar gràcies a un projecte anomenat One Big Switch -Un Gran Canvi (de proveïdor)- i que consisteix a agrupar el màxim nombre de clients possible per d'aquesta manera tenir un gran poder de negociació amb les empreses subministradores, obtenint un descompte per volum que després es passa als membres del grup en forma de tarifa més baixa.

Aquesta idea ja funciona amb molt d'èxit a països com Austràlia, on One Big Switch ha esdevingut una important organització de consumidors. Segons explica Oliver Tattan, cofundador del grup, inscriure-s'hi és gratuït i els promotors fan el negoci mitjançant la comissió que les elèctriques els paguen si capten un nou client. A més, en cas que algú no estigui d'acord amb la nova tarifa no té cap obligació d'acceptar l'oferta.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt