Benestar Social rep 21.000 denúncies de frau

Benestar Social rep 21.000 denúncies de frau Oficina de Benestar Social a Dublin 1 / Foto: Liffey

Durant els darrers cinc anys les denúncies fetes per persones anònimes (o espietes) en relació amb un possible frau al departament de Benestar Social han augmentat un 2.500% i durant el 2013 se n’han rebut més de 21.000, fet que demostra que en època de crisi els ciutadans no fant tant els ulls grossos amb els qui es dediquen a defraudar l’Estat reclamant més subsidis dels que realment els pertoquen.

Cada denúncia és analitzada per un funcionari de Benestar Social i depenent de les conclusions se n'atura el pagament o no; actualment només un 16% de les denúncies acaben amb la supressió del subsidi. Els casos més habituals són els de gent que treballa però que continua cobrant atur, gent que viu en parella però que cobra una ajuda de pare/mare solter/a (lone parent) i gent que viu a l’estranger però que cobra un subsidi que només es pot pagar a qui visqui a Irlanda.

La ministra de Benestar Social, Joan Burton, anunciarà properament un estalvi de 700 milions d’euros que no només està relacionat amb el frau sinó també amb els errors de l’administració pública a l’hora de gestionar la paperassa.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/ibHO

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt