El comerç vol que es prohibeixi la possible vaga a ESB

El comerç vol que es prohibeixi la possible vaga a ESB Ambient nadalenc al comercialíssim Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

L’associació de comerciants Retail Excellence Ireland (REI), que amb uns 11.000 membres és una de les més importants d’Irlanda, ha demanat al ministre d’Energia Pat Rabbitte la implementació d'una nova legislació que prohibeixi de fer vaga als serveis essencials com el del subministrament elèctric per d’aquesta manera evitar que uns pocs puguin fer xantatge a tot el país amenaçant d’aturar l’economia.

Aquesta demanda ha sorgit pel temor de molts botiguers que la possible vaga dels treballadors d’ESB, l’empresa semiestatal d’electricitat que actua en un mercat de competència però que controla la xarxa de distribució, afecti el volum de venda en una època que serveix a molts establiments per a mantenir-se vius durant la resta de l’any. Els talls podrien començar a partir del 16 de desembre.

De tota manera, en cas de vaga els comerciants podrien utilitzar el seu poder com a clients i canviar de proveïdor. En aquest sentit, David Fitzsimons, director general de REI, ha alertat ESB que s’arrisca a perdre bona part de les aproximadament 100.000 PIMEs amb compte a l’elèctrica semiestatal; a més, ha denunciat que els sindicats d’ESB estan demostrant una flagrant cultura d’ignorància i opulència.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hs3p

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt