Autocompra de deute a la liquidació de l’Anglo Irish

Autocompra de deute a la liquidació de l’Anglo Irish Antiga oficina de l'Anglo Irish Bank a Dublin 2 / Foto: Liffey

Ahir era la data límit per poder presentar ofertes de compra de deute contret amb l’Irish Bank Resolution Corporation (IBRC), que està en procés de liquidació després que així ho aprovés el parlament fa uns mesos en una sessió nocturna d’urgència. L’IBRC és el nom actual de l’Anglo Irish Bank, entitat que forma part de la història d’Irlanda en haver estat el primer banc a ser nacionalitzat arran de la crisi econòmica actual.

Al deute posat a la venda, que té un valor total d'uns 3.500 milions d'euros i que només és una petita part de tots els diners que li deuen al banc, no s’hi inclouen hipoteques o préstecs personals sinó que són diners prestats a empreses. El més curiós del cas és que hi ha deutors que podrien comprar el seu propi deute en cas que presentin una oferta i sigui la millor, és a dir, que el preu de compra sigui el que més s’apropa a l’import del deute.

Així doncs, per a les empreses que puguin comprar el seu propi deute per un import inferior a l’import del préstec que encara deuen suposarà a la pràctica que retornaran el préstec però pagant menys; la diferència seran pèrdues per al banc que aniran a càrrec del contribuent. Entre d’altres empreses i segons s’ha filtrat a internet hi ha TV3, Racing Post, Topaz i Arnotts.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hoVr

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt